17. 09. 2019 - 21:40
KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Roger Federer najavio KRAJ BLISTAVE...
907
Shares
KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Roger Federer najavio KRAJ BLISTAVE KARIJERE

VREMENŠNI TENISER ZAINTRIGIRAO JAVNOST

KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Roger Federer najavio KRAJ BLISTAVE KARIJERE

Sport.ba
17. 09. 2019 - 21:40
0
Shares

Vjerovatno najbolji teniser svih vremena i čovjek sa čak 20 Grand Slam naslova, Roger Federer, konačno je otvoreno progovorio o skorom kraju blistave karijere.

Švicarac je najavio kada će i definitivno saopštiti da završava karijeru, što će sigurno rastužiti njegove brojne fanove širom svijeta.

federer

Naime, Fedex je potvrdio da će igrati do Wimbledona naredne godine, ali će tu vjerovatno staviti tačku na svoju dvodecenijsku trofejnu sagu na ATP turu.

"Odlučio sam da igram do Wimbledona. Sada sam zauzet razmišljanjem i odlukom da li da igram Tokiju (Olimpijske igre 2020.), ali sam već o tome pričao sa svojim timom i pitao ih šta misle. Također sam razgovarao i sa suprugom Mirkom i definitivno odlučujem o tome narednih sedmica", rekao je Federer.

361134-federer-angry

Također, najavio je i promjenu termina prilikom početka priprema za novu sezonu.

"Obično se trećeg ili četvrtog dana decembra vratim treninzima, tada krenem s pripremama za novu sezonu. Ali, sada ću to uraditi nešto kasnije. Nije mi mnogo važno da budem 100% spreman za (novo reprezentativno, ali i takmičenje za ATP bodove) ATP kup, već da budem pravi na Australian Openu", poručio je Roger.

djokovic-federer

Neizbježna tema svakako bio je i Novak Đoković.

"Veoma smo slični. Važna je stvar da bi uspio, da moraš imati period relaksacije. Naša sezona je naporna, igra se 50-100 mečeva godišnje, nije kao za boksere, koji imaju dvije borbe u godinu dana. Zbog toga moraš biti opušten i pet minuta prije meča. Ono što je najviše impresionira kod Đokovića je odlučnost kako želi da dobije meč. On kaže sebi 'ja ovako igram i to me dovodi do uspjeha'. Uz to i cijeli njegov proces: kada i kako će da se hrani. Sve mora biti ispravno. I to strahovito poštujem. On tačno zna kako može se spremiti za određeni trenutak", zaključio je Federer.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti