18. 09. 2019 - 08:55
Može li Đoković sačuvati prvo mjesto? BIĆE MU NIKAD TEŽE!
907
Shares
Može li Đoković sačuvati prvo mjesto? BIĆE MU NIKAD TEŽE!

PAUZIRAT ĆE IPAK KRATKO, ALI...

Može li Đoković sačuvati prvo mjesto? BIĆE MU NIKAD TEŽE!

Sport.ba
18. 09. 2019 - 08:55
0
Shares

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u ponedjeljak je započeo 269. sedmicu na prvom mjestu ATP liste, ali bi tu poziciju mogao da izgubi u narednom periodu. Đoković predvodi muški tenis sa 9.865 bodova i ima samo 640 više od drugoplasiranog Rafaela Nadala (9.225).

Razlog velikog gubitka bodova naravno je odustajanje u četvrtom kolu US Opena, posljednjeg grend slema na kojem je branio titulu, što je Španac iskoristio i novim trofejom "istopio" razliku.

nadal

"Nažalost, povreda je bila ozbiljnije prirode, onemogućila me je da nastavim turnir u Njujorku. Veoma mi je žao, to je jedan od četiri najveća turnira, posebno je važan u drugom delu sezone", rekao je Đoković za RTS i otkrio da očekuje da se za sedmicu-dvije nađe ponovo na terenu.

Time je otklonio nedoumice o novoj operaciji, ali će imati pakleno težak zadatak da sačuva "broj 1" do kraja godine.

djokovic

Novak u finišu sezone brani ukupno 2.600 bodova (titulu na turniru serije 1.000 u Šangaju, odnosno finala mastersa u Parizu i Završnog turnira u Londonu), dok njegov glavni pratilac ima čist put do prvog mjesta.

Nadal je prošlu sezonu završio poslije predaje u polufinalu US Opena i zbog povrede nije nastupao do januara.

nadal

Očekuje se da Španac, poslije revijalnog Lejver kupa, igra u Pekingu (turnir serije 500), kao i na spomenutim mastersima u Šangaju i Parizu, prije pokušaja da se domogne prve titule u Londonu. Pred sobom ima maksimalnih 4.000 bodova, zbog čega će mnogo važan biti i Đokovićev nastup u Tokiju.

Tu bi titulom mogao da zaradi dodatnih 500 bodova i, ako bude potrebe, počne da razmišlja o ubacivanju još nekog manjeg turnira u kalendar.

novakdjokovic

U slučaju da se srpski igrač ne oporavi do kraja godine, jasno je da ne postoji šansa da i 2019. završi na prvoj poziciji ATP liste.

Učitaj još novosti