17. 09. 2019 - 12:03
KAO ŠTO JE NAJAVIO Khabib donirao ogroman novac Poirierovoj...
907
Shares
KAO ŠTO JE NAJAVIO Khabib donirao ogroman novac Poirierovoj organizaciji, akciji se priključio i vlasnik UFC-a

SKUPIO 100.000 DOLARA

KAO ŠTO JE NAJAVIO Khabib donirao ogroman novac Poirierovoj organizaciji, akciji se priključio i vlasnik UFC-a

Sport.ba
17. 09. 2019 - 12:03
0
Shares

Kao što je i najavio, Khabib Nurmagomedov prodao je majicu Dustina Poiriera u kojoj je dao intervju nakon glavne borbe UFC 242 eventa.

Za nju je dobio sto hiljada dolara koje je donirao Poirierovoj dobrotvornoj organizaciji, a onda je jednaku svotu novaca donirao i Dana White lično.

Khabib Nurmagomedov razmijenio je majice sa svojim protivnikom nakon borbe u Abu Dhabiju prije desetak dana, a onda je najavio kako će istu staviti na aukciju i sav za nju dobiveni novac donirati "Good Fightu", dobrotvornoj organizaciji Dustina Poiriera i njegove supruge Jolie. 

Tako je postao drugi čovjek koji je to napravio, nakon što je svoje rukavice nakon borbe u istu svrhu donirao Max Holloway. Ipak, Khabibova gesta bolje je odjeknula i na račun Good Fighta pristići će značajna svota novca.

Poirier je danas objavio kako je majica prodana za sto hiljada dolara, a nakon toga je, kao što je najavio, jednaku toliku svotu dodao i predsjednik UFC-a, Dana White. Poirier je dodao kako će ovaj novac biti uložen u zajednički fond Good Fighta i Fight For The Forgotten organizacije. 

Riječ je o organizaciji još jednog MMA borca, teškaša Justina Wrena, koji već nekoliko godina živi u Ugandi, gdje pomaže lokalnom stanovništvu u području izuzetno siromašnom pitkom vodom, prenosi Fightsite.hr. Wren je 32-godišnjak koji je bio izuzetno talentiran teškaš. U karijeri, koju je u mirovanje stavio 2017. godine nakon niza od tri pobjede u Bellatoru, ostvario je 13 pobjeda i dva poraza. 

2010. godine nastupao je u teškaškoj sezoni Ultimate Fightera, nastupio je i na finalnom eventu, no nakon poraza podijeljenom odlukom UFC mu nije dodijelio ugovor.

Učitaj još novosti