16. 09. 2019 - 11:12
SVE JE GOTOVO Mandžu čeka plata od 6 miliona eura, već se...
907
Shares
SVE JE GOTOVO Mandžu čeka plata od 6 miliona eura, već se oprostio od Juventusa! OVDJE GA NI U SNOVIMA NISMO OČEKIVALI

SELI U KATAR?!

SVE JE GOTOVO Mandžu čeka plata od 6 miliona eura, već se oprostio od Juventusa! OVDJE GA NI U SNOVIMA NISMO OČEKIVALI

Sport.ba
16. 09. 2019 - 11:12
0
Shares

Mario Mandžukić i definitivno je shvatio da više nema budućnosti u Torinu. Tijekom ljeta 'udvarači' su kucali. PSG, Manchester United, Borussia Dortmund, u nekim kombinacijama i Barcelona, pa oni iz Kine i Katara. Prihvatio bi samo onu iz Bayerna, da se konkretizirala. Ali Mario Mandžukić bio je ustrajan: "Nema šanse!"

Toliko je puta u karijeri pobijedio pogrešne procjene trenera i stručnjaka nametao se Ottmaru Hitzfeldu, Diegu Simeoneu, Massimilianu Allegriju, izgurao na klupu Marija Gomeza, Paola Dybalu, Gonzala Higuaina, da je vjerovao u sebe i ovaj put. Uvjeren da može 'slomiti' i Maurizija Sarrija.

sarri

Prijelazni rok je prošao, ni jedna ponuda nije prihvaćena, ali malo po malo, i Mandžo je 'izvjesio bijelu zastavu', uvidio da mora otići. Na grub način: Sarri ga najprije nije htio prijaviti za Ligu prvaka, pa ni za utakmicu s Fiorentinom. Uz tako bolnu izjavu:

- Mandžukić mi na treninzima pokazuje manje od ostalih.

mandzukic

Direktor potvrdio je pregovore s klubom iz Katara. Juventusu, koliko god dobar dio navijača bio ljutit zbog toga, pa onda još dođe utakmica s Fiornetinom (0-0) u kojoj Higuain ne zapuca na gol u 90 minuta, u takvoj situaciji odgovara prodaja, jer s pet miliona eura bruto, Mandžo je među plaćenijim igračima.

- Mandžukić je bio prvi izbor kod Allegrija, a zadnji kod Sarrija? Nema prvog i zadnjeg, niti ih je bilo, Mario nam je bio vrlo važan igrač i moramo mu zahvaliti na svemu što je napravio u četiri godine. Šampion je i uvijek je to pokazivao - dodao je Paratici.

mandzukic

Talijanski mediji tvrde da je transfer u Katar pred finalizacijom. Iako američka MLS zvuči privlačnije i Mandžo bi, premda je prijelazni rok ondje zatvoren, uz poseban zahtjev Fifi mogao u Los Angeles FC, Katar je sad izgledniji.

Pokušali su Al-Duhail, gdje igra Mehdi Benatia, pa Al-Rayyan, a sad 'pole position' drži Al-Gharafa. Koja Mandži nudi platu od šest miliona eura. 

mandzukic

U Kataru prijelazni rok traje do 30. septembra, a od poznatijih igrača ondje su Benatia, Yacine Brahimi, Vladimir Weiss baš u Al-Gharafi, Aron Gunnarsson, Pierre-Michel Lasogga, Junior Kabananga, Hecot Moreno... Prošle je sezone najveća zvijezda lige bio Samuel Eto'o, a prije dvije sezone ondje su igrali i Xavi, Sneijder, piše 24sata.hr.

Mandžo bi ovih dana mogao postati najveća zvijezda lige. U Torinu je već rekao ciao...

Učitaj još novosti