14. 09. 2019 - 12:45
Wanda Nara: Žena, majka, model, menadžerica
907
Shares
Wanda Nara: Žena, majka, model, menadžerica

NAJJAČA IGRAČICA NA NOGOMETNOM TRŽIŠTU

Wanda Nara: Žena, majka, model, menadžerica

Index.hr
14. 09. 2019 - 12:45
0
Shares

Bilo je konačno vrijeme da iz Boulogne-sur-Mera dođe nešto pozitivno za Paris Saint-Germain. Ribarska luka na sjevernoj obali Francuske rodno je mjesto Jean-Pierrea Papina, eksplozivnog napadača koji je kažnjavao PSG tijekom svojih nastupa za Marseille u kasnim 80-im i ranim 90-im. Franck Ribery, još jedan igrač rodom iz Boulognea, također je bio noćna mora za PSG dok je nosio dres Marseillea. Ovog ljeta napokon se jedan izdanak Boulognea nasmiješio pariškom klubu. U ovom slučaju, međutim, radi se Boulogneu Sur Meru u argentinskoj pokrajini Buenos Aires, a ne mjestu otprilike tri sata vožnje prema Pas-de-Calaisu, za bleacherreport.com piše Tom Williams.

Wanda Nara, jedna od najvažnijih žena u nogometu, rođena je u Boulogneu Sur Meru i zahvaljujući njenoj suradnji, PSG je uspio senzacionalno na posudbu iz milanskog Intera dovesti njenog supruga i klijenta Maura Icardija posljednjeg dana prijelaznog roka. Leonardo, sportski direktor PSG-a, izjavio je, doduše, da francuski prvak ne namjerava imati još jednu "ekstravagantno skupocjenu sezonu", ali to je bilo prije nego što su Nara i Icardi stigli u Pariz. Jer "ekstravagantno skupo" je nešto što Nara jako dobro izvodi.

Bivša plesačica i voditeljica na argentinskoj televiziji, Nara ima 5,6 milijuna pratitelja na Instagramu (200.000 više od Icardija), na kojem se njene visokostilizirane fotografije u kupaćim kostimima ili večernjim haljinama izmjenjuju s fotografijama njenih petero djece. No, kao što niz direktora i glavnih trenera Intera može posvjedočiti, njen imidž na Instagramu samo je jedan dio šire slike.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Have a nice weekend ???? My color is @wandanaracollection

A post shared by Wanda nara (@wanda_icardi) on

Njene pregovaračke sposobnosti omogućile su Icardiju da svoju godišnju plaću tijekom šest sezona na San Siru poveća s 900.000 na 4,5 milijuna eura. Tvrtka World Marketing Football, koju je pokrenula kako bi upravljala Icardijevom karijerom, imala je od 2015. do 2017. godine više od 3,2 milijuna eura prometa. Ima i vlastitu modnu liniju Wan Collection, a redovito se pojavljuje kao nogometna komentatorica na talijanskoj televiziji.

"Ovo što ja radim je revolucionarno"

"Ovo je vrlo macho svijet, a ovo što ja radim je revolucionarno. Iako postoje mnogi rođaci koji zastupaju igrače, uloga žena u nogometu obično se svodi na to da sjedi kod kuće s djecom i šuti. Zbog toga sam revolucionarna", rekla je Nara u veljači za talijanski časopis Gente.

wandanara

"Ona ima različita lica. Ona je bila plesačica u Argentini, ona je supruga i menadžerica Maura Icardija, ona je poslovna žena i ona je majka petero djece", za Bleacher Report govori Valerio Clari, novinar La Gazzette dello Sport koji prati Inter.

Situacija s Icardijevim ugovorom u Interu držala je cijeli talijanski nogomet u neizvjesnosti tijekom prošlih godinu dana, a Nara je bila središnja figura. Ono što je u pregovorima otkrila u nogometnom televizijskom showu Tiki Taka dovelo je do toga da je njenom suprugu u veljaču oduzeta kapetanska traka, zbog čega se onda udaljio od momčadi trenera Luciana Spallettija pod izgovorom da liječi ozlijeđeno koljeno. U akciju se vratio u travnju, ali daleko od najbolje forme.

icardi

U transferu je pomoglo Wandino prijateljstvo s Leonardovom suprugom

Antonio Conte, Spallettijev nasljednik na Interovoj klupi, od početka je dao do znanja da ne namjerava raditi s Icardijem, pa je izvršni sportski direktor Giuseppe Marotta cijelo ljeto proveo pokušavajući ga se riješiti. To objašnjava kako se PSG uspio dokopati usluga plodnog 26-godišnjeg argentinskog reprezentativca za samo pet milijuna eura. Radi se o naknadi za posudbu, uz koju ide i opcija za kupnju od 65 milijuna eura. Narino prijateljstvo s Leonardovom ženom Annom Bilo navodno je također bilo važan faktor u dogovoru.

"Nikad nije imala dobre odnose s bivšim Interovim sportskim direktorom Pierom Ausilijem, a ništa se nije promijenilo ni kad je u prosincu 2018. godine došao Marotta. Ponekad su se pravili da se dobro slažu, ali zapravo se nikad nisu podnosili. Mislim da je to jedan od razloga zbog kojih je Icardi na kraju otišao. Htjeli su samo pronaći nekoga da ga odvede", kaže Clari.

inter

Danas 32-godišnja Nara, od malih nogu se bavi biznisom. Dok se u parku igrala s mlađom sestrom Zairom koja je manekenka i televizijska voditeljica, primijetio ju je lovac na dječje modele. Prvi auto, Suzuki Vitaru, kupila je kad joj je bilo 15 godina i uskoro je počela investirati u nekretnine. Nakon gimnazije, studirala je pravo i poslovni menadžment, a studiju se vraćala tijekom svojih trudnoća.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lago di Cómo mi lugar ????

A post shared by Wanda nara (@wanda_icardi) on

Isprva nije bila zainteresirana za nogomet, ali je sport ušao u njen život kad je na modnoj reviji upoznala Maxija Lopeza koji je u to vrijeme igrao za Barcelonu. Vjenčali su se 2008. godine, kad je Nara bila 21-godišnjakinja, dobili su tri sina i rastali se 2013. Otprilike u to doba (iako o točnom datumu postoje različite verzije), započela je vezu s Icardijem. Mauro je bio Lopezov suigrač u Sampdoriji koji se njemu i Nari pridružio na krstarenju jahtom oko Liparskih otoka nedaleko oko Sicilije, u ljeto 2013. godine.

Kad je Icardijev Inter sljedećeg travnja igrao s Lopezovom Sampdorijom, talijanski mediji nazvali su utakmicu "Wanda derbijem". Lopez je odbio pružiti ruku Icardiju, nije ga čak ni pogledao, a Inter je pobijedio 4:0. Icardi i Nara vjenčali su se mjesec dana kasnije i potom dobili dvije kćeri, Francescu 2015. i Isabellu 2016. Nara je postala Icardijeva menadžerica 2015. godine, nakon što je on izgubio povjerenje u svog dotadašnjeg agenta Abiana Moranu Santanu. Nara ne zastupa nijednog drugog igrača.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sueños dulces

A post shared by Wanda nara (@wanda_icardi) on

Argentinci mu nisu oprostili

Ljubavni trokut s Lopezom učinio je Icardija i Naru kontroverznim osobama u Italiji i Argentini. Diego Maradona nazvao je Icardija izdajnikom, a čini se i da je njegovo progonstvo iz argentinske reprezentacije od 2013. do 2017. godine, tijekom kojeg je bio vrlo plodan golgeter u Interu, bila posljedica lobiranja Lopezovih bivših suigrača Lionela Messija i Javiera Mascherana.

Nara je na zao glas došla nakon što je prošlog rujna postala redoviti gost u Tiki Taki. Emisiju vodi Pierluigi Pardo, a komentatori su ljudi poput Christiana Vierija i Antonija Cassana. Emitira se na Berlusconijevoj mreži Mediaset, nedjeljom nakon posljednje utakmice Serie A. Mišljenje se tamo cijeni više od analize, a cijeli je program osmišljen kao živopisan, otvoren i rječit. U tom smislu, Nara je sigurno ispunila očekivanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

El Trabajo es la mejor herramienta para combatir el racismo o el sexismo. Y es así como gestiono mi vida.

A post shared by Wanda nara (@wanda_icardi) on

Jedno od svojih prvih gostovanja Nara je iskoristila kako bi otkrila da Inter pokušava prodati Icardija Juventusu. U siječnju ove godine rekla je kako osobni problemi stoje iza želje hrvatskog krilnog napadača Ivana Perišića da napusti klub. No, svoje najoštrije izjave sačuvala je za pregovore oko Icardijeva ugovora, pa je u veljači rekla: "Više nego da Icardi potpiše novi ugovor, voljela bih da Inter dovede nekoga tko će mu u svakoj utakmici dati pet dobrih lopti". Nekoliko dana kasnije, Inter je u kratkoj izjavi na Twitteru objavio da je kapetanska traka uručena vrataru Samiru Handanoviću.

Nara se odmah našla na udaru. Mediji su objavili kako je dobivala prijeteće poruke i kako joj je netko kamenom razbio staklo na autu dok je svoje sinove vozila na nogometnu utakmicu. U komentaru za Sky Italia, zbog kojeg se kasnije ispričao, nekadašnji talijanski reprezentativac, srednji branič Milana Alessandro Costacurta, rekao je: "Kad bi moja žena tako u javnosti govorila o mojim suigračima, ja bih je izbacio iz kuće".

Osim jednog dužeg posta na Instagramu, Icardi je izbjegao javne istupe, očito zadovoljan načinom na koji Nara istupa u njegovo ime. "On nikad ne govori, pa zapravo ne znamo je li to njegovo ili njeno mišljenje. Nikad se ne zna gdje završavaju Wandine riječi, a gdje počinju Maurove", objašnjava Clari.

inter-mailand-icardi-wanda-nara-machtkampf

Smatraju je samo otkačenom pričalicom, ali Wanda zna što radi

Iako Naru u javnosti smatraju otkačenom pričalicom, njene su riječi ipak imale svrhu, ponajprije osigurati bolje uvjete za svog klijenta Icardija, čija je plaća bila bitno manja nego što su zarađivali njegovi suvremenici u Juventusu Paulo Dybala i Gonzalo Higuain.

"Wanda je radila svoj menadžerski posao. Igrala je toplo-hladno i ponešto blefirala. Menadžeri to rade, samo što većina menadžera to radi na sastancima ili u novinama, a ne pred milijunima televizijskih gledatelja", kaže Valentin Pauluzzi koji prati talijanski nogomet za L'Equipe i France Football.

Unatoč milijunima koje zarađuju i medijskom prostoru, Nara i Icardi žive povučeno u svom apartmanu s pogledom na San Siro. Icardi je brižan otac i očuh kojeg Nara opisuje kao 40-godišnjaka zarobljenog u tijelu 20-godišnjaka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Amarillo limón ????

A post shared by Wanda nara (@wanda_icardi) on

"Oni su celebrityji 2.0, u smislu da su slavni na društvenim mrežama, ali ne može ih se usporediti s Davidom i Victorijom Beckham", kaže Pauluzzi koji je početkom godine intervjuirao Naru za L'Equipe.

Victoria Beckham, još jedna glamurozna javna figura i uspješna poduzetnica, ostala je jednom nogom u Londonu dok je njen suprug 2013. igrao za PSG. Nara namjerava primijeniti isti pristup. S obzirom na to da joj djeca u Italiji idu u školu, živjet će između Milana i Pariza, ispričala je svojoj sestri Zairi u telefonskom razgovoru prošlog tjedna u argentinskoj televizijskoj emisiji Morfi Telefe.

icardi-wanda

Međutim, kako god odlučila podijeliti svoje vrijeme ili iskoristiti svoje talente, skrenut će pažnju javnosti na sebe.

Učitaj još novosti