11. 09. 2019 - 10:18
KRAJ GODINE SE NAMEČE KAO LOGIČAN IZBOR Biće to najveći meč u...
907
Shares
KRAJ GODINE SE NAMEČE KAO LOGIČAN IZBOR Biće to najveći meč u historiji lake kategorije UFC-a, samo on može savladati Khabiba

TONY FERGUSON ŽELJNO OČEKUJE MEČ

KRAJ GODINE SE NAMEČE KAO LOGIČAN IZBOR Biće to najveći meč u historiji lake kategorije UFC-a, samo on može savladati Khabiba

Sport.ba
11. 09. 2019 - 10:18
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

UFC 242 je iza nas. Khabib Nurmagomedov je odbranio, odnosno ujedinio pojaseve UFC prvaka lake kategorije, nakon što je još jednom na svoj karakterističan način "ugušio" rival, u ovom slučaju Dustina Poiriera, te nastavio svoj savršeni pobjednički niz (28-0).

khabib-poirier

Već se zna šta je iduće za njega, a samo je pitanje kada? Tony Ferguson gostovao je u MMA emisiji Ariela Helwanija, te mu otkrio svoje dojmove o Khabibovoj posljednjoj pobjedi, kao i o tome kada bi se njih dvojica konačno trebala naći u oktogonu.

Dana White već je izjavio da je idući u redu za pokušaj rušenje Dagestanca Tony Ferguson. Datum bi trebao biti 15. decembar, a mjesto radnje Las Vegas, tačnije T-Mobile Arena.

khabib

"Da sam ja šef odradili bi to sra... u decembru. Znate što? Reći ću to sa sigurnošću. Odradit ćemo to sra... u decembru! Neka Khabib jede svoje hamburgere sa sirom i sva ostala sranja. Ali nadam se da se neće udebljati previše. Navalit ću na njega kao dijete na čokoloadu. Imam nova sra... za pokazati svojim fanovima. Jako sam uzbuđen", rekao je Ferguson, koji nije bio impresioniran Dagestančevom izvedbom protiv Poiriera.

"Bio je lijen i jednodimenzionalan. Nemam ništa protiv njega, obojica su odradila sjajnu sedmicu uoči meča. Znam da je tu bilo prisutno i puno nervoze i svega ostaloga. Khabib je odradio posao, očito je pobijedio, stisnuo je Dustina, a Dustin nije imao odgovor na taj pritisak. Svaka čast Khabibu za pobjedu, ali kao što sam rekao, izgledalo je lijeno. Ja sam se za njega pripremio već nekoliko puta. Dobar je borac, ali ja znam kako slomiti tu kozu", rekao je samouvjereno Ferguson i nastavio.

5bc8ceae-4aa0-4fb3-9a15-1bdd0a0a0a67-tony-ferguson-ufc-181-w-750-previeworg

"Ja sam drugačiji tip borca, ja bacam mnogo serija udaraca. Bacam noge, ruke, koljena i laktove. Kada vidim da neko nekoga gura uz žicu i ne radi previše, te se ponaša kao nekakva mokra deka. Tako kažemo u jiu-jitsuu. Samo legne na tebe i radi jak pritisak. Zanimljivo je kako se on bori, ali za mene to je dosadno. To je lijeno", smatra Tony i vjeruje da Khabib ima jako puno rupa u svojem stilu borbe.

5bc8cebf-2e00-4666-9d9b-1b680a0a0a67-ufc-216-tony-ferguson-backstage-interview-641078-opengraphimage-previeworg

"Vidim jako mnogo rupa kod Khabiba. Ali iza sebe ima jako dobar tim i oni znaju sa čim se nose. Siguran sam da su i oni to shvatili i da će pokušati popraviti te rupe. Dustin je bio sjajan tijekom čitave sedmice. Vjerovatno je to sve bio kulturni šok za njega. Za obojicu zapravo. Smatram da ćemo u idućem meču vidjeti možda i najboljeg Khabiba do sada jer će u međuvremenu popraviti sve te nedostatke", zaključio je bivši privremeni prvak.

(Sport.ba)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti