11. 09. 2019 - 13:40
AGENT PRIZNAO: Sarri nije dozvolio Costi transfer u velikana...
907
Shares
AGENT PRIZNAO: Sarri nije dozvolio Costi transfer u velikana iz Premier lige!

MANCHESTER UNITED GA SILNO ŽELIO

AGENT PRIZNAO: Sarri nije dozvolio Costi transfer u velikana iz Premier lige!

Sport.ba
11. 09. 2019 - 13:40
0
Shares

Agent zvijezde Juventusa Douglasa Coste otkrio je kako je Manchester United pokušao dovesti Brazilca proteklog ljeta, ali novi trener ‘Stare dame’ Maurizio Sarri nije dozvolio da dođe do tog transfera.

Costa je zbog problema s povredama skupio tek sedam nastupa u Seriji A prošle sezone, a početkom ljetnog prelaznog roka pojavilo se dosta špekulacija o njegovom mogućem odlasku iz Torina.

skysports-douglas-costa-juventus-4319589

Međutim, Sarri, koji je naslijedio klupu ‘Stare dame’ od Massimiliana Allegrija sredinom juna, smatra kako je Costa ključni dio njegovog projekta u Juventusu, te se strogo protivio mogućem odlasku Brazilca. On je prve dvije utakmice u novoj sezoni započeo od prve minute, odnosno susrete protiv Parme i Napolija, na kojima je podijelio dvije asistencije.

“Iskreno kažem kako ni Allegri, ni Sarri nikad nisu razmišljali pustiti ga da ode”, rekao je Costin agent Giovanni Branchini za Daily Mail, te nastavio: “Manchester United je pokazivao veliki interes. Iako nisu bili jedini klub koji ga je želio dovesti, svakako su bili najatraktivniji.”

juventus-dybala-douglas-costaBranchini je dodao kako se Costa želi vratiti na svoj stari nivo, te da u klubu nikad nisu prestali vjerovati u njega: “Douglas je imao bezbroj zdravstvenih problema. Prošle sezone je često bio povrijeđen. Želi se oporaviti. Juventus ga nikad nije namjeravao prodati, unatoč velikom pritisku Manchester Uniteda.”

Učitaj još novosti