11. 09. 2019 - 13:15
GODINU DANA KASNIJE: Nabil Fekir otkrio pravi razlog zbog...
907
Shares
GODINU DANA KASNIJE: Nabil Fekir otkrio pravi razlog zbog kojeg nije potpisao za Liverpool!

OKRIVIO I AGENTA

GODINU DANA KASNIJE: Nabil Fekir otkrio pravi razlog zbog kojeg nije potpisao za Liverpool!

Sport.ba
11. 09. 2019 - 13:15
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Bivši playmaker Lyona i reprezentativac Francuske Nabil Fekir otkrio je pravi razlog zbog kojeg je propao njegov transfer u Liverpool prošle godine.

26-godišnjak je navodno bio na korak od potpisa za engleski klub u ljeto 2018. godine, kada su ‘Redsi’ već dogovorili visinu odštete sa čelnicima Lyona, a ona je iznosila oko 55 miliona eura. Međutim, do transfera nije došlo, nakon čega su se pojavile brojne špekulacije kako je glavni krivac za to propali liječnički pregled.

sport-preview-nabil-fekir-to-liverpool

Međutim, francuski reprezentativac, koji je ranije ovog ljeta prešao u redove Real Betisa, otkrio je kako to nije pravi razlog, te da ga tokom pregleda u Clairefontaineu predstavnici Liverpoola uopće nisu pitali za prethodne povrede koljena koje je imao.

U intervjuu za L’Equipe je rekao: “U to vrijeme rečeno je mnogo laži, koje su utjecale na mene. Pogotovo one o mojoj porodici. Ono što je rečeno nije istina. Moje koljeno je u redu, imao sam brz liječnički pregled u Clairefontaineu, o mom koljenu se tad nije ni pričalo.”

fekir“Da je moje koljeno bilo u tako lošem stanju, da li bi me Jean-Michel Aulas (predsjednik Lyona) pokušao zadržati? Međutim, najgora stvar je to što su ljudi počeli sugerirati kako do transfera nije došlo zbog moje obitelji. To je laž, ali moram živjeti s tim.”

“Želite li istinu? Čak ni ja ne znam što se dogodilo, vjerujte mi. Odradio sam pregled i zatim su u Liverpoolu odlučili kako me ne žele dovesti. U tom trenutku svi su željeli vjerovati kako je to zbog mog koljena, ali morao se naći neki izgovor. Pregled koji sam odradio jasno je pokazao kako je moje koljeno u savršenom stanju, te da se osjećam dobro.”

nabil-fekir-lyon“Nisu postojali problemi s mojim koljenom. Međutim, ne ljutim se na Liverpool. Upoznao sam se s njihovim predstavnicima i sve je prošlo dobro. Pokazali su da me zaista žele. Međutim, kada se okružite pogrešnim ljudima, to loše završi po vas.”

Na pitanje da li misli na svog bivšeg agenta Jean-Pierre Bernesa, s kojim se rastao ranije ove godine, Fekir je odgovorio: “Možda, ali kao što sam rekao, sve je to sudbina. To je bio mračni trenutak u mojoj karijeri. Ukoliko nemate što dobro reći o nekome, najbolje je šutjeti. U protivnom, reći ćete stvari zbog kojih ćete zažaliti. Bernes zna u kakvim smo odnosima, nemamo kontakt, niti ga želim.”

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti