10. 09. 2019 - 13:45
Tuka večeras trči za selekciju Evrope u duelu sa SAD-om: Moja...
907
Shares
Tuka večeras trči za selekciju Evrope u duelu sa SAD-om: Moja posljednja trka pred SP!

NAJBOLJI BH. ATLETIČAR

Tuka večeras trči za selekciju Evrope u duelu sa SAD-om: Moja posljednja trka pred SP!

Sport.ba
10. 09. 2019 - 13:45
0
Shares

Amel Tuka trčat će večeras za selekciju Evrope u duelu sa Sjedinjenim Američkim Državama u bjeloruskom Minsku.

Pod nazivom "Najveće rivalstvo u historiji atletike", reprezentacije Amerike i Evrope odmjeravaju snage u svim atletskim disciplinama. U svakoj disciplini Amerika i Evropa će imati po četiri predstavnika.

Amel Tuka je evropska uzdanica u utrci za 800 metara. 

- Što se tiče same trke u Minsku, očekujem jednu sporiju taktičku trku, jer svima nam je najbitniji plasman tu. Poslije brze trke u Cirihu i Zagrebu, dobro će doći jedna “laganija” pred sami polazak u Dohu. Ovo će ujedno biti i moja posljednja utrka pred Svjetsko prvenstvo u Dohi - kaže Tuka, čija utrka je na rasporedu večeras u 19.28.

Nakon Minska, dodao je, vraća se u Veronu gdje nastavlja s treninzima sa svojim trenerom.

- Cilj nam je da u Dohi budemo na 100 posto, a vjerujem da će tako i biti - naglasio je Tuka, koji je čestitao i kolegi Pezeru na pozivu u reprezentaciju Evrope, što je itekako velika stvar za bh. atletiku, ali i sport u BiH.

Pezer, koji nastupa u bacanju kugle, već je imao svoj nastup u ponedjeljak, a osvojio je četvrto mjesto sa rezultatom 20,99 m.

- Velika čast i zadovoljstvo mi je što sam bio učesnik jednog ovakvog tekmičenja, rezultat je mogao biti i bolji, ali tako je bilo večeras, uz malo sportske sreće moglo je biti i puno bolje. Nastavljam dalje s intenzivnim treninzima jer uskoro me očekuje ono za šta se pripremam cijelu ovu godinu, a to je Svjetsko prvenstvo u Dohi - rekao je Pezer.

Učitaj još novosti