10. 09. 2019 - 13:18
Grci bijesni zbog suđenja: Arbitri ne vole Janisa!
907
Shares
Grci bijesni zbog suđenja: Arbitri ne vole Janisa!

MUNDOBASKET

Grci bijesni zbog suđenja: Arbitri ne vole Janisa!

Sport.ba
10. 09. 2019 - 13:18
0
Shares

Košarkaški savez Grčke zatražio je da budu suspendirane sudije koje su dijelile pravdu u meču protiv Češke, u kojem je pala odluka o putniku u četvrtfinale iz grupe K na Svjetskom prvenstvu u Kini, kao i osoba koje su zadužene za delegiranje arbitara.

Grčka je savladala Češku sa 84:77, ali za plasman u narednu rundu bila joj je potrebna pobjeda sa najmanje 12 poena razlike. Za to što nisu uspjeli tvrde da krivicu snose suci koji, kako kažu Grci, nisu imalo dovoljno respekta prema njihovoj glavnoj zvijezdi Janisu Antetokumpu.

Zvanično najbolji NBA košarkaš dobio je peti prekršaj sredinom posljednje četvrtine i morao je napustiti parket. Dva sporna prekršaja svirana su mu u napadu.

Do tog trenutka krilni igrač imao je 12 poena, devet skokova i četiri asistencije.  Košarkaški savez Grčke je poslao žalbu Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) u kojoj zahtijeva da se obavi detaljna analiza suđenja na spornoj utakmici, kao i da se javno objavi zaključak.

Inače, danas su na SP-u na rasporedu dva meča četvrtfinala Svjetskog prvenstva. Od 13 sastaju se Argentina i Srbija te od 15 sati Španija - Poljska.

Učitaj još novosti