10. 09. 2019 - 12:15
Mavsi stavili Dirka na parket: Pogledajte čudesnu gestu u čast...
907
Shares
Mavsi stavili Dirka na parket: Pogledajte čudesnu gestu u čast Nowitzkog

NBA

Mavsi stavili Dirka na parket: Pogledajte čudesnu gestu u čast Nowitzkog

Sport.ba
10. 09. 2019 - 12:15
0
Shares

Dirk Nowitzki je zasigurno najveći igrač Dallas Mavericksa svih vremena, najveći njemački košarkaš svih vremena, a po mnogima i najveći evropski (čak i neamerički) košarkaš svih vremena.

U NBA svijetu vlada uvjerenje da nemaju svi naslovi prvaka istu težinu, a onaj osvojen 2011. zasugurno ima ogromnu. Osvojen je protiv žestoko favoriziranog Miami Heata sa Lebronom Jamesom, Dwyaneom Wadeom i Chrisom Boshom, a pravda je tim više bila zadovoljena jer su James i Wade tijekom finala ismijavali Dirkove probleme s prehladom.

nowitzki

Plavi anđeo samo je šutio i igrao svoju igru. Odgovorio je na najbolji mogući način, Mavsi su uzeli seriju sa 4-2 i po prvi puta postali prvaci, a ne treba naglašavati da je upravo Nowitzki bio imenovan MVP-em finala.

Ranije je u karijeri je proglašen i za MVP-a NBA sezone 2007., a s njemačkom reprezentacijom je osvojio svjetsku bronzu 2002. i evropskio srebro 2005., a na oba natjecanja je bio i najbolji strijelac i imenovan MVP-em prvenstava.

Te, i još mnoge počasti u karijeri je dosegao veliki Nijemac, a poznat je, između ostalog, bio po svom šutu s jedne noge.

Njegovi Mavsi su mu odlučili odati počast tako što će u novoj sezoni na dva kuta parketa stajati njegova silueta u pozi izvođenja upravo poznatog šuta.

Moramo priznati, veoma lijep i originalan način zahvale i veličanja karijere legende.

Učitaj još novosti