09. 09. 2019 - 10:57
UPROS UMORU I 23. UTRCI OVE SEZONE Lejla Tanović slavila u...
907
Shares
UPROS UMORU I 23. UTRCI OVE SEZONE Lejla Tanović slavila u Hrvatskoj

NAJBOLJA BH. BICIKLISTKINJA

UPROS UMORU I 23. UTRCI OVE SEZONE Lejla Tanović slavila u Hrvatskoj

Sport.ba
09. 09. 2019 - 10:57
0
Shares

Najbolja bh. biciklistkinja i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović pobijedila je na UCI C2 trci održanoj u Hrvatskoj.

Tanovićeva je osvajanjem prve pozicije upisala novih 30 UCI bodova koji će se bodovati za svjetsku i olimpijsku ranking listu. 

Drugo mjesto osvojila je Vesela Lucie iz Češke dok je treće mjesto zauzela Francuskinja Micol Agathe.  

"Znala sam da će mi najveća konkurentkinja biti Irina Popova pobjednica sa prošle utrke tako da sam u prvom krugu krenula rezervisano i pratila njen tempo. Međutim, već pred kraj kruga ispred nas se nalazila slovenska takmičarka Vita Movrin tako da sam se odvojila od Irine i krenula jačim tempom. U treći krug sam ušla kao prva sa prednošću od trideset sekundi te sam prednost čuvala do kraja utrke", rekla je Lejla Tanović.  

Bila je ovo šesta UCI pobjeda bh. takmičarke uz dvije srebrene medalje i jednom bronzanom u tekućoj sezoni. Naredno takmičenje za Tanovićevu biće UCI C1 trka u Mađarskoj krajem septembra.  

"Ovo je bila 23. trka u ovoj godini za Lejlu i umor je bio evidentan na ovoj, ali i na posljednjih nekoliko trka. Ipak odvozila je veoma iskusno na tehničkoj stazi te osvojila novih vrijednih 30 UCI bodova. Do kraja sezone nas očekuju još tri utrke na kojima ćemo loviti što bolji plasman", rekao je selektor reprezentacije Amar Njemčević. 

Učitaj još novosti