08. 09. 2019 - 16:52
Španci šokirali Srbiju i nanijeli joj prvi poraz na SP-u:...
907
Shares
Španci šokirali Srbiju i nanijeli joj prvi poraz na SP-u: Orlovi saznali rivala u četvrtfinalu

MUNDOBASKET

Španci šokirali Srbiju i nanijeli joj prvi poraz na SP-u: Orlovi saznali rivala u četvrtfinalu

Sport.ba
08. 09. 2019 - 16:52
0
Shares

Košarkaši Španije šokirali su favoriziranu reprezentaciju Srbije pobijedivši ih u posljednjem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva koje se održava u Kini.  Završilo je 81:69, iako se nakon prve četvrtine nije moglo pretpostavljati da bi utakmica mogla otići u ovom smjeru.

Naime, prvu dionicu izabranici Saše Đorđevića dobili su 20:13, ali druga dionica bila je u potpunosti u znaku Španaca koji su zabili čak 32 poena i ostvariili prednost na poluvremenu 45:37. Drugi dio je jako loše počeo za Srbe – momčad Sergija Scariola napravila je niz od 9:0, usput isprovociravši isključenje Nikole Jokića, koji nije odigrao utakmicu za pamćenje.

U jednom trenutku, Španci su imali i +21 razlike, a najzaslužniji za to  bio je Ricky Rubio koji je ubacio sjajnih 19 poena, uz pet skokova i četiri asistencije. Uz njega, briljirao je i Victor Claver s 14 poena, sedam skokova i dvije asistencije, a dvoznamenkast bio je još i Marc Gasol s 11 poena.

U redovima Srbije, bio je danas uvjerljivo najefikasniji igrač na parketu, Bogdan Bogdanović sa 26 poena i deset skokova, dok su svi ostali bili debelo ispod dvoznamenkaste cifre u ijednoj statističkoj rubrici. Vladimir Lučić bio je sljedeći najefikasniji Srbin s osam poena.

Srbi će tako u četvrtfinalu ići na Argentinu koja je porazila Poljsku s uvjerljivih 91:65, a najefikasniji kod Južnoamerikanaca bio je Luis Scola s 21 poenom, šest skokova i tri asistencije. Marcos Delia ubacio je 12 poena, a Nicolas Brussino deset.

Učitaj još novosti