08. 09. 2019 - 12:03
VELIKO SRCE KHABIBA Predložio revolucionarnu borbu koja bi...
907
Shares
VELIKO SRCE KHABIBA Predložio revolucionarnu borbu koja bi pomjerila granice ovog sporta i zadivila planetu

BORBA SA GSP-OM

VELIKO SRCE KHABIBA Predložio revolucionarnu borbu koja bi pomjerila granice ovog sporta i zadivila planetu

08. 09. 2019 - 12:03
0
Shares

Khabib Nurmagomedov pozvao je Georgea St. Pierrea da se vrati iz mirovine i bori se s njim u super borbi, a sav zarađeni novac bi išao u dobrotvorne svrhe.

Sinoć je Khabib nastavio nevjerovatan niz nepobjedivosti natjeravši Dustina Poiriera na predaju na UFC eventu 242 u Abu Dhabiju.

Očekuje se da će njegov naredni protivnik biti Tony Ferguson, ali Khabib ne isključuje ni borbu sa UFC legendom Georgeom St. Pierreom.

Nakon borbe je rekao:

"George St. Pierre je sjajan. Odličan lik, veliki šampion i atleta. Sjajan je primjer za mladu djecu. Znam da je u penziji, ali ako se želi vratiti i osjeća se gladnim, ako osjeća da može poboljšati svoj legacy sa borbom protiv mene, pod uslovom da se spusti na 70 kg, ja ga čekam.

"Možda se mogu boriti s njim. GSP je veoma, veoma velika zvijezda. Mogu napraviti arenu u naredna tri mjeseca. I možemo se boriti negdje u Kongu. I sav novac koji zaradimo dati u dobrotvorne svrhe. Čak i ako zarade 30 miliona dolara, to je 30 miliona dolara za jednu noć. I sav taj novac damo unesrećenim ljudima", predložio je Khabib.

Najveći problem bi predstavljala težina. GSP je proveo većinu karijere u welterweight klasi, dvaput postavši šampion. Da bi se Kanađanin suprotstavio Khabibu u lightweightu, morao bi izgubiti oko 13 kg.

Inače, sam GSP je ove sedmice progovorio zašto se borba sa Khabibom ranije nije dogodila.

"Ima logike, bar kako mi je agent objasnio. Možda Khabib predstavlja značajnu investiciju UFC-u. Dopire do različitog tipa klijentele, možda na Bliskom istoku, a i veliki broj muslimanskog svijeta u njemu vidi idola. Zamislite da investiraju mnogo novca u borbi mene i njega, i ja na kraju pobijedi? Ja sam završio."

Učitaj još novosti