04. 09. 2019 - 15:26
Romantika u nogometu ne umire: Niko u historiji nije pristao...
907
Shares
Romantika u nogometu ne umire: Niko u historiji nije pristao na smanjenje plate kao Javier Hernandez!

SVE DA STIGNE U SEVILLU

Romantika u nogometu ne umire: Niko u historiji nije pristao na smanjenje plate kao Javier Hernandez!

Sport.ba
04. 09. 2019 - 15:26
0
Shares

Prelaskom iz Engleske u Španjolsku, Meksikanac Javier Hernandez pristao je drastično smanjiti svoj osobni dohodak, impresionirajući i šokirajući sportskog direktora Seville koji je, vjerujemo već sve vidio u svojoj bogatoj karijeri.

chicarito

Transfer iz West Hama u Sevillu znatno će se osjetiti na bankovnom računu Javiera Hernandeza Chicharita. Meksički napadač pristao je na nevjerovatno smanjenje plate od čak 100.000 eura sedmično.

Hernandez je u Londonu zarađivao 175.000 eura sedmično, a njegova plaća u Andaluziji će iznositi oko 65.000 eura po sedmici. Šokirao je i kultnog sportskog direktora Seville, Monchija.

skysports-javier-hernandez-4763377

“Dugo sam ga želio dovesti. No, moram reći da u svojoj 20-godišnjoj karijeri sportskog direktora nikad nisam imao slučaj da nogometaš smanji toliko svoju platu da bi mogao potpisati za Sevillu, odnosno za klub u kojem radim”, rekao je.

monchi-phone

Bivši napadač Manchester Uniteda potpisao je trogodišnji ugovor sa Sevillom, a ovom će mu biti druga epizoda u Španjolskoj s obzirom da je ranije u karijeri kao posuđen nogometaš nosio dres madridskog Reala.

Transfer u Sevillu iznosio je 8 miliona eura, a famozni direktor Monchi još jednom se može pohvaliti svojim pregovaračkim sposobnostima.

Učitaj još novosti