04. 09. 2019 - 14:05
TEŽAK UDARAC ZA STARU DAMU Ostali su na duži period bez...
907
Shares
TEŽAK UDARAC ZA STARU DAMU Ostali su na duži period bez komandanta odbrane

CHIELLINI ŠEST MJESECI VAN TERENA

TEŽAK UDARAC ZA STARU DAMU Ostali su na duži period bez komandanta odbrane

Sport.ba
04. 09. 2019 - 14:05
0
Shares

Fudbalski klub Juventus objavio je da će kapiten Giorgio Chiellini nakon povrede križnih ligamenata koljena morati pauzirati oko šest mjeseci.

Chiellini je prošle sedmice povrijedio križne ligamente desnog koljena, a u utorak je otputovao na operaciju u Austriju.

"Giorgio Chiellini je u utorak popodne podvrgnut operaciji rekonstrukcije prednjeg križnog ligamenta desnog koljena. Intervencija koju je u klinici Hochrum u Innsbrucku izveo profesor Christian Fink u prisustvu Juventusovog doktora bila je savršeno uspješna. Očekivano vrijeme oporavka je oko šest mjeseci", objavili su u utorak uvečer iz Juventusa.

Zbog povrede 35-godišnji Chiellini je izostavljen sa spiska igrača za Ligu šampiona, a otpao je i za utakmice reprezentacije Italije u kvalifikacijama za EURO 2020 protiv Armenije i Finske. Očekuje se da će se oporaviti do marta naredne godine, što znači da bi mogao pomoći Juventusu u nokaut fazi Lige šampiona.

Chiellini je u Juventus stigao 2005. godine i od tada je odigrao 507 takmičarskih utakmica i postigao 36 golova. Prethodno je bio u dva navrata igrač Livorna te Rome i Fiorentine. Za reprezentaciju Italije upisao je 103 nastupa uz osam pogodaka.

Učitaj još novosti