02. 09. 2019 - 19:14
U POSLJEDNJIM SATIMA PRIJELAZNOG ROKA Al-Khelaifi postavio...
907
Shares
U POSLJEDNJIM SATIMA PRIJELAZNOG ROKA Al-Khelaifi postavio cifru za Brazilca, Barca je na potezu

LE PARISIEN

U POSLJEDNJIM SATIMA PRIJELAZNOG ROKA Al-Khelaifi postavio cifru za Brazilca, Barca je na potezu

Sport.ba
02. 09. 2019 - 19:14
0
Shares

Brazilac Neymar trebao je biti glavna zvijezda ovog ljeta, ali čini se da će sve ostati samo na tome i naglasku TREBAO. Naime, Brazilac ostaje u Paris Saint-Germainu nakon što je francuski prvak za njega postavio cijenu koja bi srušila svjetski rekord.

neymar

27-godišnji napadač silno se ovog ljeta želio vratiti u Barcelonu nakon dvije sezone u Parizu. Saga o njegovom povratku na Camp Nou traje cijelo ljeto, a prošle sedmice je u španskim i francuskim medijima čak bilo objavljeno da je do dogovora između klubova i došlo.

Ipak, današnje novine kažu drukčije. Barcelona je bila spremna iskeširati 200 miliona eura za Neymarov povratak u Kataloniju, ali Francuzi su htjeli daleko više novca. Le Parisien prenosi da je predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi postavio cifru od 300 miliona eura za Brazilca u slučaju da ga Barca želi natrag.

neymar

PSG je znao da Barcelona ne može ispratiti tu ponudu, pogotovo jer prvak Španije mora zadovoljiti i finansijski fair-play. Katalonci su u posao htjeli ubaciti Philippea Coutinha, kasnije i Nelsona Semeda i Ousmanea Dembelea, ali na kraju ništa od svega.

Barcelona je ipak uvjerena da može vratiti Neymara, ali u januaru ili tek sljedećeg ljeta. Očekuju da će PSG dotad smanjiti svoje prohtjeve za igrača koji će u februaru napuniti 28 godina.

neymar-5-1

Inače, sjajnog napadača se povezivalo i s Juventusom, te Realom, ali sasvim je jasno da ima samo jednu želju - povratak u staro jato...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti