02. 09. 2019 - 18:23
Romin furiozan kraj prijelaznog roka: Stigla pojačanja iz...
907
Shares
Romin furiozan kraj prijelaznog roka: Stigla pojačanja iz Arsenala, Uniteda i Chelseaja (GRAFIKA)

DŽEKO ĆE IMATI ODLIČNE SUIGRAČE

Romin furiozan kraj prijelaznog roka: Stigla pojačanja iz Arsenala, Uniteda i Chelseaja (GRAFIKA)

Germanijak.hr
02. 09. 2019 - 18:23
0
Shares

Roma je prošlu sezonu završila na šestom mjestu ljestvice, a iako su već ranije ovog ljeta doveli nekoliko pojačanja u vidu Jordana Veretouta, Amadoua Diaware i Leonarda Spinazzole, to im nije bilo dovoljno. Naravno, u prilog tome da imaju tanak kadar idu i dva remija na otvaranju Serie A – prvi kod kuće protiv Genoe, te drugi u 'vječnom derbiju' protiv Lazija (1-1) ovog vikenda.

roma

Sve to skupa stvorilo je uvjete da uprava 'Vučice' mora hvatati brojna pojačanja u furioznom završetku prijelaznog roka, kako bi momčad učinila konkurentnom i ponovno napala četvrto mjesto ljestvice i plasman u Ligu prvaka. Iako im to neće biti nimalo lako pored Juventusa, Napolija i Intera te lanjskog iznenađenja Atalante, gradskog rivala Lazija i Milana, novopotpisana pojačanja trebala bi garantirati barem žustru borbu za tu poziciju.

Nama svakako najzanimljivije pojačanje za Rimljane jest dolazak Nikole Kalinića. Nakon 'promašene' godine u redovima madridskog Atletica, donedavni hrvatski reprezentativac pokušat će u 31. godini života oživjeti karijeru na čizmi. U napadu će imati veliku konkurenciju u vidu Edina Džeke, a za potrebe ovog teksta, 'Kalu' smo stavili na mjesto polušpice.

Drugoime u svlačionici novopostavljenog trenera Paula Fonsece jest ono Henrika Mkhitaryana. Armenac je već sletio u glavni grad Italije, a na aerodromu se slikao sa šalom Rome. Danas slijedi potpis te će on zauzeti jednu od krilnih pozicija u udarnoj postavi, nauštrb jednog od dvojice mladih igrača, Justina Kluiverta i Cengiza Undera. Portugalski trener je mijenjao obojicu po jednom na otvaranju prvenstva.

Osim bivšeg igrača Arsenala, na Čizmu je ranije u posljednjem vikendu ovog prijelaznog roka stigao i dojučerašnji igrač Manchester Uniteda. Riječ je o Chrisu Smallingu, koji će uz Gianlucu Mancinija – koji je u srpnju došao iz Atalante - zauzeti stopersko mjesto ispred novog vratara, Paua Lopeza.

pogba-smalling

Španjolac je oduševio prošle sezone u Betisu te je ovo sigurno jedno od boljih potpisa Giallorossa u posljednjih nekoliko sezona. Međutim, tu nije kraj kada je obrana u pitanju.

Naime, Rimljani su promijenili kompletnu obranu, dovevši na poziciju desnog bočnog igrača Davidea Zappacostu iz Chelseaja, a na lijevu stranu stigao je Leonardo Spinazzola. Iako je Kolarov igrao i zabio u derbiju protiv Lazijala, srpskom nogometašu već su 33 godine te će momak pridošao iz Juventusa postepeno zauzeti njegovo mjesto u momčadi.

davide-zappacosta-649471

Zappacosta će imati jednako žustru konkurenciju u Alessandru Florenziju, koji je i kapetan ekipe, ali Paulo Fonseca ga je u obje prvenstvene utakmice ove sezone vadio iz igre u drugom poluvremenu.

Nova krvna slika Rome je tu, trener Paulo Fonseca ima malo vremena da to sve ukomponira u skladnu cjelinu, a uprava i navijači poslovično neće imati puno strpljenja. Težak posao čeka mladog portugalskog stratega rođenog u Mozambiku, koji je prethodne tri sezone vodio Dinamovog protivnika u Ligi prvaka – Šahtar iz Donjecka.

*(Za potrebe ovog teksta stavili stavili smo sve u prvu postavu, iako je izgledno kako će u prvoj ekipi sigurno mjesta naći Nicolo Zaniolo, kao i Lorenzo Pellegrini, obojica veznjaci)

2

(Foto: Reuters)

Učitaj još novosti