01. 09. 2019 - 11:50
Neymar dva dana prije kraja prijelaznog roka donio definitivnu...
907
Shares
Neymar dva dana prije kraja prijelaznog roka donio definitivnu odluku: Ovom izboru niko se nije nadao!

OSTAJE U PARIZU?!

Neymar dva dana prije kraja prijelaznog roka donio definitivnu odluku: Ovom izboru niko se nije nadao!

Sport.ba
01. 09. 2019 - 11:50
0
Shares

Sapunica o Neymaru je izgleda konačno gotova. Barem se tako čini, mada ne smijemo isključiti i iznenadni preokret. Jer s Brazilcem se nikad ne zna.

Svi važniji španski i francuski mediji pišu kako je Brazilac shvatio da od povratka u Barcelonu neće biti ništa te je obavijestio čelnike PSG-a da ostaje u klubu.

neymar

Neymara su očito pregovori itekako razočarali, odnosno činjenica da se ne pomiču s mrtve tačke. Iako prijelazni rok završava u ponedjeljak navečer, odluku je donio više od 48 sati prije njegova isteka. PSG je pretvrdo pregovarao, nije spuštao zahtjev za odštetu sa 150 miliona i igrača vrijednih još 70-ak, kako bi pokrio 222 miliona plaćena za Brazilca prije dvije godine.

A Barcelona nije to mogla isplatiti, pogotovo zato što je većina igrača koje je bila spremna poslati u zamjenu odbila transfer.

Dakako, nikoga ne bi trebalo čuditi ako se nekakvo čudo dogodi u posljednji tren, ali ako nije dosad, vjerovatno ni neće.

neymar

L'Equipe piše kako je Neymar već obavijestio porodicu da će još godinu dana živjeti u Parizu, a njegovi su predstavnici o odluci obavijestili klubove.

"Neymar je bio jasan da želi otići, ali niko nema novca kojim bi ga platio", rekao je sportski direktor Parižana Leonardo u petak nakon pobjede protiv Metza.

Ta je činjenica očito doprla i do Neymara, koji je bio spreman odreći se 20 miliona kako bi "pogurao" transfer, ali sad se mora okrenuti izglađivanju odnosa u klubu koje je pokvario ovog ljeta kako mu posljednja sezona u Parizu ne bi bila neugodnija nego što će biti zbog same činjenice da ostaje.

Učitaj još novosti