30. 08. 2019 - 10:51
Dustin Poirier želi senzaciju protiv Khabiba, a bori se za...
907
Shares
Dustin Poirier želi senzaciju protiv Khabiba, a bori se za svoju kćerku:

UFC

Dustin Poirier želi senzaciju protiv Khabiba, a bori se za svoju kćerku: "Želim ući u historiju, dokrajčit ću ga!"

30. 08. 2019 - 10:51
0
Shares

Privremeni lightweight UFC-ov šampion Dustin Poirier ima dodatnu motivaciju da napravi senzaciju protiv Khabiba Nurmagomedova sljedećeg vikenda zahvaljujući svojoj kćerci.

30-godišnjak je priznao da mu je rođenje njegove kćerke Parker, koja sada ima tri godine, dalo novu perspektivu.

Poirier je priznao da je odlučan da svojoj kćerci pruži prilike koje on nije imao i osigura historijsku pobjedu u Abu Dhabiju 7. septembra.

"Da, zasigurno je motivacija, imam još jedna usta da hranim", rekao je.

"Želim da bude zbrinuta u budućnosti. Želim da joj bude plaćen koledž. Želim da ima prilike koje ja nisam imao, a ja to mogu sa svojim rukama. To mogu sa svojom posvećenošću i fokusom na borilačke sportove. Blagoslov je imati takve prilike, biti zdrav i juriti snove koje i ja jurim.

"Prije nego sam dobio kćerku, sve o meni je bilo oko borbe. Tako zarađujem do današnjeg dana. Ali na kraju dana, to je ipak samo borba, i bez obzira šta se desi u bilo kojoj borbi, još uvijek sam otac kada dođem kući, i to nekako pomaže da se skine pritisak sa borbi. Uvijek ću biti njen otac, a ona će me uvijek čekati, bez obzira radi li se o pobjedi, porazu ili remiju", rekao je Poirier.

On nije oklijevao u najavi da će pobijediti do sada nepobjedivog Khabiba.

"Osjećam da ga mogu zaustaviti. Ne znam kako će se to desiti, ali ću ga ili nokautirati, ili ću ga natjerati na predaju. Dovršit ću Khabiba.

"Naravno, on je velika opasnost. Ne smijem mu dopustiti da uđe u momentum. Imamo samo pet rundi. Ako pustiš protivnika da se iživljava na tebi u tri runde, trebat će ti nokaut. Ne želim ući u takvu situaciju. Moram ga povrijediti. Dovesti se u u dobru poziciju da osvajam runde i u konačnici borbu. Imam priliku ući u historiju i uraditi nešto što niko prije nije. Stvarati historiju, o tome se radi", dodao je Poirier.

 

Učitaj još novosti