27. 08. 2019 - 19:38
SLAVNI EVROPSKI GIGANT SE VRAĆA Bit će opak konkurent...
907
Shares
SLAVNI EVROPSKI GIGANT SE VRAĆA Bit će opak konkurent Juventusu, a kod sebe imaju i asa u rukavu

CONTEOV INTER

SLAVNI EVROPSKI GIGANT SE VRAĆA Bit će opak konkurent Juventusu, a kod sebe imaju i asa u rukavu

Besim TODOROVAC
27. 08. 2019 - 19:38
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Piše: Besim TODOROVAC

Današnja naslovnica talijanskog lista Gazzetta dello Sport bila je potpuno posvećena milanskog Interu. „Inter pregazio Lecce“ blještalo je sa svih strana, i to je bio vrlo prigodan naslov jer su „nerazzuri“ uništili ekipu iz Apulije, dok se na San Siru osjećala euforija među navijačima kakva dugo nije viđena. Za skeptike, ovdje se radili tek o jednom Lecceu i ovo je bila tek utakmica broj 1 u dugoj sezoni, ali za crno-plavi dio Milana, ovo je bio početak nečeg velikog. Tačno je da je pred četom Antonija Contea još mnogo težih zadataka od ovog, ali ako se može izvući bilo kakav zaključak od sinoć, to je da sa Interom neće biti šale ove sezone.

Na semaforu je nakon 90 minuta stajalo 4-0, a moglo je i mnogo više. Mora se i reći kada je Antonio Candreva ispalio raketu koja je probušila mrežu, uzbuđeni navijači nisu mogli vjerovati šta gledaju. Novi momci su se sjajno uklopili i impresionirali, posebno Romelu Lukaku i Stefano Sensi, ali je efekat novog trenera imao itekakvog uticaja na staru gardu kluba.

Candreva je imao nastup dostojan igrača susreta, a njegov gol je svakako bio šlag na tortu. Uvijek samokritičan, bivši igrač Lazija je poslije meča priznao da ima mnogo toga nadoknaditi i da ima osjećaj da je izgubio jednu godinu života prošle sezone. Navijači Intera su ga ispraćali zvižducima skoro na redovnoj bazi prošle sezone, jer su njegovi nastupi, istini za volju, bili konstantno loši. Život pod Conteom definitivno mu odgovara, jer su ga njegova energija i trud učinili pet godina mlađim, dok je njegovo samopouzdanje u završnici itekako vidljivo.

Tolika razlika kod krilnog igrača u odnosu na prošlu sezonu donosi nadu navijačima da se stvari već mijenjaju. Energija, upornost i strast koju je tim prikazao u svim dijelovima terena je bila tako osvježavajuća, a čak i na samom startu kada su pasovi bili pomalo bojažljivi, panike nije bilo. Marcelo Brozović, koji je imao besprijekornu partiju, možda je bio i najoprezniji kada su najave napada na titulu u pitanju, ali je čak i on rekao da su svakako među kandidatima.

Da bi zaista bili među kandidatima, Inter će morati dobijati utakmice na način kao što su dobili ovu protiv Leccea. Rezultat će značiti samo ako istu igru i strast budu prikazali na gostovanju kod Cagliarija, a onda i kući protiv Udinesea, dok stvarne pretenzije neće biti poznate sve do kraja septembra kada budu odigrali Derby Della Madonnina, a onda i protiv Lazija.

Rani znakovi su obećavajući i oni koji su prognozirali jak Inter ove sezone su se pokazali upravu kada je prvo kolo u pitanju. Iako se ne može dovoljno naglasiti kako je rano za konačni sud, jednu stvar je uistinu moguće vidjeti. Antonio Conte neće dopustiti da ovaj nivo energije i trud na terenu opadne ni za jedan posto i sama ova činjenica je dovoljna da digne tim na nivo na kojem nisu bili ni u jednom trenutku tokom prošle sezone. 

U Italiji niko ne spori igrački kvalitet koji Inter posjeduje, ali nakon ovog ljeta je poruka jasna. Inter je sada u rukama Contea, on zna konačnu destinaciju i ako želite stići tamo, a ne sviđaju vam se njegove metode, onda vam je najbolje da od*ebete odavde.

Poruka je jasno upućena Mauru Icardiju, čija je žena, a ujedno i agent Wanda Nara javno izjavila dan prije meča kako njen muž planira ostati u Milanu. Beppe Marotta, sportski direktor Intera, odgovorio je poslije meča da se to neće desiti i nazvao njene komentare, a ujedno i nju pojavu, iritirajućom. Ovo je još jedna potvrda da u klubu vlada ujedinjeni stav sa svih strana, za razliku od prošle sezone koja je bila pravi PR pakao...

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti