27. 08. 2019 - 14:22
Petar Zadro nakon dvije pobjede završio nastup u 3. kolu na SP...
907
Shares
Petar Zadro nakon dvije pobjede završio nastup u 3. kolu na SP u Tokiju, Larisa Cerić i Harun Sadiković izlaze na borilište u subotu

DOSAD NAJUSPJEŠNIJI JAPAN

Petar Zadro nakon dvije pobjede završio nastup u 3. kolu na SP u Tokiju, Larisa Cerić i Harun Sadiković izlaze na borilište u subotu

Sport.ba
27. 08. 2019 - 14:22
0
Shares

Na Svjetskom seniorskom prvenstvu u judou u Tokiju od tri bosanskohercegovačka predstvanika nastup je završio Petar Zadro.

Dvadesettrogodišnji Mostarac, član Judo kluba Borsa, u kategoriji do 66 kg, zabilježio je dvije  pobjede i poraz. Na startu je savladao predstavnika Tanzanije, zatim je u drugom kolu bio bolji od takmičara iz Mijanmara, a nastup je završio nakon poraza od Italijana Matea Medvesa.

U konkurenciji 92 borca zlatno odličje je osvojio Japanac Joshiro Maruyama, srebro  Limhwan Kim iz Južne Koreje, a bronze Japanac Hifumi Abe i Denis Vieru iz Moladvije. 

U subotu, posljednjeg dana SP-a na borilište će izaći Larisa Cerić i Harun Sadiković. 

Najbolja bh. judašica u kategoriji više od 78 kg nalazi se u najužem krugu favorita za osvajanje medalje u konkurenciji 42 prijavljene takmičarke. Cerić je u prvom kolu  slobodna, a u drugom će se boriti protiv pobjednice meča Ivana Šutalo (Hrv) - Jasmin Kuelbs (Njem). 

Na svjetskoj rang listi najboljih judašica svijeta Cerić je rangirana na visokom trećem mjestu u svojoj kategoriji, iza Kubanke Idalys Ortiz i Japanke Sarah Asahina. Na prošlom SP u u Bakuu, 28-godišnja Travničaka, članica JK Nippon iz Sarajeva, osvojila je bronzano odličje. 

U najtežoj muškoj kategoriji, više od 100 kg, Harun Sadiković će se  boriti u konkurenciji 42 prijavljena borca. Prvi protivnik članu JK Nippon iz Sarajeva biće svjetski  prvak iz 2017. Brazilac Rafael Silva. 

Nakon dva dana takmičenja na SP najuspješniji su domaći predstavnici Japana sa dva zlata, jednim srebrom i tri bronze. 

Na SP učestvuje 860 takmičara (519 judaša i 341 judašica) iz 149 zemalja. 

Učitaj još novosti