26. 08. 2019 - 16:56
NAKON OVOG I VIŠE NEGO JASNO JE DA IVAN NAPUŠTA NOU CAMP...
907
Shares
NAKON OVOG I VIŠE NEGO JASNO JE DA IVAN NAPUŠTA NOU CAMP Španci tvrde - dogovor je pao, pojačat će evropskog GIGANTA

JUVENTUS GA SILNO ŽELI, ALI...

NAKON OVOG I VIŠE NEGO JASNO JE DA IVAN NAPUŠTA NOU CAMP Španci tvrde - dogovor je pao, pojačat će evropskog GIGANTA

Sport.ba
26. 08. 2019 - 16:56
0
Shares

Kako doznaju španski novinari, trener Barcelone Ernesto Valverde očito je donio odluku da mu Ivan Rakitić ne treba u vezom redu, a navodno su čelnici Juventusa - koji silno žele Hrvata u svom sastavu - već održali sastanak s predstavnicima Barcelone.

Novinari Radio Catalunye doznali su kako su čelnici Juventusa došli na Camp Nou s konkretnom ponudom, a neki izvori javljaju da su iz Barcelone postavili jasne uvjete. Konkretno, njihov je uvjet da baš nikakva razmjena igrača, o kojima se danima pisalo, ne dolazi u obzir. Očito je u igri samo višemilionska odšteta. Koliko tačno, nije poznato, ali često se barata iznosom od 40 do 50 miliona eura. Primjerice, na Transfermarktu trenutna cijena za Rakitića iznosi 40 miliona eura…

rakitic

S obzirom na trenutno stanje i činjenicu da Rakitić u prva dva kola nije bio u početnoj postavi u La Ligi, jasno je kako bi čelnici Barcelone vjerojatno pristali i na manji iznos.

S druge strane jasno je kako se Rakitiću ne seli u Torino iz Barcelone, prije svega zbog obitelji. Ista priča pojavila se prije mjesec dana, kada su ga mnogi selili u Pariz.

rakitic

Ipak, navodno je posljednjih dana, kada je shvatio da trener Barcelone Ernesto Valverde ne računa na njega, Rakitić promijenio mišljenje i prihvatio je transfer u Juventus. Ali sada klub iz Torina ima drugi problem koji mora što prije riješiti, a to je da pod hitno moraju prodati jednog od svojih igrača kako bi poravnali bilancu (finansijski fair play).

Učitaj još novosti