21. 08. 2019 - 10:54
OPERACIJA NEYMAR U PUNOM JEKU: Barca ŠOKANTNO ponudila jednu...
907
Shares
OPERACIJA NEYMAR U PUNOM JEKU: Barca ŠOKANTNO ponudila jednu od najvećih zvijezda velikanu, ovo bi mogao biti POSAO LJETA

SUAREZ SELI U TORINO?!

OPERACIJA NEYMAR U PUNOM JEKU: Barca ŠOKANTNO ponudila jednu od najvećih zvijezda velikanu, ovo bi mogao biti POSAO LJETA

Sport.ba
21. 08. 2019 - 10:54
0
Shares

Već nekoliko mjeseci ne prestaje drama o mogućem povratku Neymara u Barcelonu. Brazilac je Camp Nou napustio 2017. godine, kada je za rekordnih 222 miliona eura otišao u redove Paris Saint-Germaina, iz kojeg sada svim silama pokušava ‘pobjeći’.

Za njega interes pokazuju njegov bivši klub Barcelona, kao i njihov najveći rival Real Madrid, a on bi navodno preferirao povratak u Kataloniju. Također, navodno u igri je i Juventus.

Međutim, ono što predstavlja najveći problem u njegovom mogućem povratku na Camp Nou je odšteta koju Parižani traže za njega. Naime, navodno ga ne namjeravaju pustiti za cifru manju od 200 miliona eura, što čelnici španskog velikana trenutno nemaju na raspolaganju.

Klub je već potrošio oko 240 miliona eura ovog ljeta na nekoliko pojačanja, uključujući i Antoinea Griezmanna koji je stigao iz Atletico Madrida. Ipak, uspjeli su se ‘riješiti’ Philippea Coutinha, koji je otišao u Bayern Munchen do kraja sezone na posudbu vrijednu 8,5 miliona eura, dok će Bavarci također isplatiti i njegovu platu za taj period.

salihamidzic-coutinho

To im je pomoglo prikupiti dio sredstava za dovođenje Neymara, ali to ipak nije dovoljno. Međutim, kako izvještava Calcio Mercato, čelnici kluba su spremni prodati još jednu od zvijezda, a u pitanju je Luis Suarez.

Navodno su Urugvajca ponudili Juventusu, čiji trener Maurizio Sarri je već neko vrijeme u potrazi za novim napadačem. Prošlog mjeseca je ‘Stara dama’ ponudila Paula Dybalu Manchester Unitedu u zamjenu za Romelua Lukakua, ali taj transfer je na kraju propao. 

Učitaj još novosti