21. 08. 2019 - 09:49
ŠOK I NEVJERICA U ITALIJI, ALI I PORTUGALU Ronaldo otkrio kada...
907
Shares
ŠOK I NEVJERICA U ITALIJI, ALI I PORTUGALU Ronaldo otkrio kada će završiti blistavu karijeru, ovom se ama baš niko nije nadao!

MOGUĆE VEĆ IDUĆE GODINE

ŠOK I NEVJERICA U ITALIJI, ALI I PORTUGALU Ronaldo otkrio kada će završiti blistavu karijeru, ovom se ama baš niko nije nadao!

Sport.ba
21. 08. 2019 - 09:49
0
Shares

Cristiano Ronaldo jedan je od najboljih nogometaša svih vremena. Navijači Juventusa nadaju se da će još dugo nositi njihov dres i odvesti ih do toliko željenog trofeja u Ligi prvaka.

Ipak, sigurno je da penzija nije daleko. Istina, Portugalcu se često dive zbog izuzetnih fizičkih karakteristika te se često zna čuti da se njegovo tijelo ponaša kao da je desetak godina mlađi.

Zvijezda Juventusa govorila je o svojoj budućnostpi i natuknula da bi se u penziju mogla povući već iduće sezone, ali isto tako nije isključila činjenicu da može igrati do četrdesetih.

"Zasad uživam u nogometu, ali..."

Ronaldo, koji sada ima 34 godine, i prošle sezone nastavio je igrati na najvišoj razini nakon što je u Realu osvojio sve što se osvojiti dalo. Sjajni Portugalac postigao je 28 golova u 43 nastupa za Staru damu u svim takmičenjima te je odveo klub do naslova prvaka Italije.

Peterostruki osvajač Zlatne lopte nije siguran koliko još misli igrati nogomet.

"Ne razmišljam o tome. Možda završim karijeru iduće sezone, a možda budem igrao do 40. ili 41. godine", rekao je Ronaldo za TVI u utorak pa dodao:

ronaldo

"Ne znam. Ono što mogu reći je da još uvijek uživam u nogometu i moram tako nastaviti."

Ronaldov ugovor s Juventusom traje do 2022. godine, a osim mnoštva osvojenih trofeja s Manchester Unitedom i Realom, Ronaldo želi biti najbolji i u individualnoj kategoriji. Nadmetanje s ostalim igračima po pitanju rekorda je nešto što ga tjera da svake godine bude bolji.

"Postoje li nogometaši koji imaju više rekorda od mene? Nisam siguran", dodao je.

Juventus novu sezonu Serie A otvara gostovanjem kod neugodne Parme...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti