19. 08. 2019 - 14:00
NAKON UFC SPEKTAKLA PROCURILA TAJNA Evo šta je Cormier radio...
907
Shares
NAKON UFC SPEKTAKLA PROCURILA TAJNA Evo šta je Cormier radio samo noć prije nego ga je nokautirao Miočić

KILAŽA

NAKON UFC SPEKTAKLA PROCURILA TAJNA Evo šta je Cormier radio samo noć prije nego ga je nokautirao Miočić

19. 08. 2019 - 14:00
0
Shares

UFC 241 u Anaheimu opravdao je epitet jednog od najboljih evenata ove godine. 

Vidjeli smo fenomenalne borbe, a šlag na kraju ove večeri bio je revanš u kojem je Stipe Miočić nokautirao Daniela Cormiera i vratio pojas prvaka teške kategorije.

Prije njih je povratnik u UFC Nate Diaz slavio u odličnom meču protiv Anthonyja Pettisa u velteru, a pravi vatromet vidjeli smo u srednjoj kategoriji u kojem je nova velika zvijezda, Paulo Costa pobijedio Yoela Romera.

Novinar ESPN-a Marc Raimondi uspio je nakon borbi doći do frapantnih podataka vezanih za kilažu boraca, piše Fightsite.hr

Tačnije, došao je do neslužbenih podataka koji nam govore s kojom su težinom ulazili u borbe.

To je zanimljivo jer možemo vidjeti koliko su pojedini borci nadoknadili kilograma u odnosu na vaganje dan prije. Poznato je da mnogi borci u danima uoči vaganja skidaju kilažu, često na brutalan način, kako bi zadovoljili vagu svoje težinske kategorije. No nakon toga kreću u ponovno nabijanje kilograma kako bi sa što većom masom ušli u borbu.

Na ovom primjeru shvatit ćete koliko je to sve zajedno suludo. Naprimjer, Stipe Miočić je nabio tek kilogram više u odnosu na vaganje (105,5), dok je Cormier dobio čak četiri kilograma viša, sa 107 na 111. Očito je u noći i na dan borbe imao obilne obroke.

To nije ništa kada vidimo koliko je očito pojeo Paulo Costa. On je na vagi zadovoljio težinsku kategoriju, 84 kg za srednju kategoriju. No u borbu je ušao s nevjerojatnih 13 kg više, čak 97 što je ustvari teška kategorija.

Učitaj još novosti