16. 08. 2019 - 08:10
OD NAJSKUPLJEG DO NAJVEĆEG PROMAŠAJA Očajnički potez Uniteda;...
907
Shares
OD NAJSKUPLJEG DO NAJVEĆEG PROMAŠAJA Očajnički potez Uniteda; nude mu pravo bogatstvo samo da ode iz kluba - a mogao bi lako krenuti po Ligu prvaka

ALEXIS SANCHEZ

OD NAJSKUPLJEG DO NAJVEĆEG PROMAŠAJA Očajnički potez Uniteda; nude mu pravo bogatstvo samo da ode iz kluba - a mogao bi lako krenuti po Ligu prvaka

Sport.ba
16. 08. 2019 - 08:10
0
Shares

Najpreplaćeniji svjetski nogometaš u odnosu na ono što pruža na terenu - titula je koju već duže vrijeme nosi Alexis Sanchez.

Čileanac je u nemilosti menadžera Olea Gunnara Solskjaera, prednost u vrhu napada i na lijevom krilu u ovom trenutku imaju četvorica igrača.

To su Marcus Rashford, Anthony Martial i novopridošli Daniel James koji je u službenom debiju postigao pogodak u demoliranju Chelseaja, a tu je i 17-godišnji Mason Greenwood od kojeg Solskjaer očekuje velike stvari.

martial-rashford-pogba-lukaku

U takvom odnosu snaga očito je kako je Sanchez na izlaznim vratima Manchester United, ali je isto tako jasno kako ih ne misli tek tako zalupiti.

Naime, kad je u januaru 2018. dolazio iz Arsenala, Čileanac je potpisao ugovor s trajanjem do ljeta 2022. i astronomskom sedmičnom platom od 350.000 funti (u eurima je to nešto preko 380.000) koje se ne misli tek tako odreći.

Sanchez nije prestar, u decembru će proslaviti 31. rođendan i pred njim je još nekoliko godina igranja na vrhunskoj razini, makar je daleko od onih svojih najboljih dana. Revitalizacija karijere nešto je što mu nasušno treba i do kraja ljetnog prijelaznog roka će pokušati promijeniti klub, ali ne pod svaku cijenu, jer i dalje želi zarađivati 20 miliona eura godišnje.

sanchez

Niko ga ne želi kupiti, ali prema informacijama koje proteklih dana stižu iz Italije, četiri tamošnja kluba ga žele dovesti u svoje redove na posudbu. Juventus, Napoli, Inter i Milan su zainteresirani, ali uz uvjet da ne preuzmu u potpunosti njegovu platu.

U prijevodu, dok bi Sanchez bio negdje na posudbi, i dalje bi zarađivao 380.000 eura sedmično, s tim da bi dio plate dobivao od novog kluba, a dio od Manchester Uniteda koji je spreman praktički na sve, samo da ga se riješi.

alexis-sanchez-united

sanchez

Realizira li se posudba u Italiju, bit će to njegov povratak na Apenine gdje je i skrenuo pažnju široj javnosti na sebe, igrama u dresu Udinesea od 2008. do 2011. godine kada ga je kupila Barcelona.

Učitaj još novosti