14. 08. 2019 - 15:38
TRANSFERI UŽIVO – Icardi na korak od nove sredine i...
907
Shares
TRANSFERI UŽIVO – Icardi na korak od nove sredine i senzacionalnog transfera, Real Madrid u velikim problemima, kuha se oko Dybale

TRŽIŠTE SE USIJALO

TRANSFERI UŽIVO – Icardi na korak od nove sredine i senzacionalnog transfera, Real Madrid u velikim problemima, kuha se oko Dybale

Sport.ba
14. 08. 2019 - 15:38
0
Shares

Transferni rok je i dalje otvoren u mnogim europskim vrhunskim ligama, unatoč tome što je u Premier ligi već odavno zatvoren za dovođenje novih pojačanja.

To znači da su engleski klubovi završili radove na svojim sastavima, a Christian Eriksen je i dalje povezan s prelaskom u La Ligu ili s Real Madridom ili s Atleticom.

Dok Paul Pogba ostaje željan odlaska, s Juventusom koji bi mogao biti jedno od njegovih odredišta, Stara dama pokušava gurnuti Paulo Dybalu na izlazna vrata – možda u PSG, koji je spreman prodati Neymara u Barcelonu ili Real Madrid.

dybala

Sve u svemu bit će ovo jedna vrlo zanimljiva završnica ljetnog prijelaznog roka, a sigurni smo da će Brazilac na kraju otići u jedan od navedenih klubova. U nastavku ćemo vam donositi najnovije transfere.

Marcos Rojo bi se mogao pridružiti Fenerbahceu na posudbu, pišu turske novine Posta. Argentinski branič je van planova Ole Gunnar Solskjaera. Sada izvješća govore kako manjak interesa u prodaju Aleksandra Kolarova iz Rome, znači da bi Rojo mogao biti alternativna opcija, jer može igrati na više pozicija u Feneru.

marcus-rojo

Lyon je sklopio dogovor s Angersom za bivšeg veznjaka Arsenala Jeffa Reine-Adelaidea. 21-godišnjak će koštati oko 30 milijuna eura, uključujući bonuse, prema izvještajima RMC-a i L’Equipea, s tim da će Topnici dobiti 10% naknade od Angersa nakon što su u 2018. godini prodali igrača Les Scoistesu, iako prvo mogu poslati svoju ponudu ako žele ponovo potpisati ovog igrača.

Shinji Kagawa predstavljen je u Real Zaragozi pred 6.000 navijača. Bivši veznjak Manchester Uniteda potpisao je dvogodišnji ugovor sa ekipom iz Segunde. 30-godišnjak je napustio Borussiju Dortmund drugi put nakon pet godina, a prošle je sezone išao u Besiktas na pozajmicu.

Tottenhamova meta Nicolo Zaniolo bi trebao potpisati novi ugovor s Romom. Talijanski mladić će povećati svoju platu na 2.5 miliona eura, prema Calciomercatu, s trenutnim ugvorom gdje ima 700.000 godišnje. Novi ugovor trajat će do 2024. godine i zasad će završiti špekulacije o prelasku u Spurse ili Juventus.

zaniolo5

Mario Balotelli izgleda spreman je da se vrati u Italiju. Slobodni agent napustio je Marseille ovog ljeta i mogao bi se povezati s pridošlicama iz Serije A, ekipom Brescije. Bivši napadač Manchester Cityja i AC Milana odbio je Flamengo, a potpisat će trogodišnji ugovor s Brescijom, prenosi Sky Sports Italia.

bbalotelli

Ako Neymar završi u Barceloni, onda bi Inter mogao tražiti da proda Maura Icardija PSG-u. To bi potencijalno moglo prekinuti nade Juventusa da će prodati Paula Dybalu ovog ljeta, s tim da je igrač već odbio prelazak u Manchester United.

mauro-icardi

Roma i Napoli su pokazali interes za Argentinca kojeg je Antonio Conte zamrznuo, kao i to što mu je oduzeo broj devet i uručio ga Romelu Lukaku. Tuttomercatoweb tvrdi da bi Pariz mogao biti rješenje koje Icardi traži, kao i pružanje olakšice PSG-u dok se pripremaju za igranje bez svoje brazilske zvijezde.

Ajaxova zvijezda Donny van de Beek priznao je da vjerojatno ostaje u klubu, nakon ljetnih špekulacija o njegovom transferu. Holandski vezni igrač bio je povezan s Real Madridom i prethodno Spursima, nakon što je odigrao ključnu ulogu u prošlogodišnjoj Ligi prvaka s Ajaxom.

vanderbeek-1

“Još ništa nije sigurno, ali postoji dobra šansa da nastavim ovdje”, rekao je van de Beek za Marcu.

“Što god se dogodilo, Real Madrid i Ajax su fantastični klubovi. Ne mogu se žaliti.”

Učitaj još novosti