13. 08. 2019 - 19:02
Pjanić: Otac je osjetio etničku mržnju na stadionima. Uzeo je...
907
Shares
Pjanić: Otac je osjetio etničku mržnju na stadionima. Uzeo je dvije kese pune stvari i onda...

RAZGOVOR ZA VANITY FAIR

Pjanić: Otac je osjetio etničku mržnju na stadionima. Uzeo je dvije kese pune stvari i onda...

13. 08. 2019 - 19:02
0
Shares

MESSI GA GLEDAO OTVORENIH USTA Barca napokon dobila novu zvijezdu iz svoje škole, Iniesta je ponosan

Miralem Pjanić govorio je o bivšem treneru Juventusa Maxu Allegriju te o tome kako je njegov bivši klub Roma postupila sa Daniele De Rossijem, Francescom Tottijem i Radjom Nainggolanom.

Bh. reprezentativac je u razgovoru za Vanity Fair pričao o životu, karijeri i fudbalskim vezama, uključujući i bivšeg trenera "stare dame".

"Imam sjajnu vezu sa Allegrijem i često pričamo. Trenutno želi malo promisliti o narednom koraku i kada donese odluku, neće imati problem da nađe veliki klub.

"Naravno, imali smo svojih razmirica, to je normalno. On je neko ko vam govori sve direktno u lice, a takav sam i ja. Više od svega, on se voli šaliti. Kada sam otišao iz Rome, rekao mi je da nisam mogao uputiti pas duži od pet metara, a onda sam postao veliki igrač zahvaljujući njemu. Ali kada kaže da je bio najbolji talijanski veznjak ikada, onda se ne mogu prestati smijati."

Pjanić se proslavio u Juventusu nakon odlaska iz Rome, ali njegovi bivši saigrači nisu bili toliko sretni. Nainggolan je sada u Cagliariju, dok su De Rossi i Totti ostali bez ugovora.

"Ne mogu objasniti kako su postupili sa De Rossijem i Tottijem. Pričao sam sa obojicom i oni ne mogu pronaći objašnjenje za to. Totti se želio izvući iz situacije koja nije bila dobra za njega jer se nije mogao poistovjetiti sa načinom na koji se klub vodi, a nije bio ni zadovoljan ulogom koju su mu dodijelili. Znam da pati."

"Ono što su napravili De Rossiju je jednostavno misterija. Kada vidiš da najbolji igrači odlaze iz Rome, iz godine u godinu, moraš se zapitati."

"Žao mi je Nainggolana jer znam o kako dobrom čovjeku i igraču se radi. S vremena na vrijeme napravi grešku. Previše je direktan, previše otvoren. Trebao bi biti inteligentniji i diskretniji.

"Cijela karijera i život su mu takvi pa mu možda to i pomaže da izvuče najbolje iz sebe. Nadam se da se može izvući iz teškog trenutka."

Pjanić je odrastao u Luksemburgu, gdje je njegov otac, također bivši fudbaler, otputovao malo prije rata u bivšoj Jugoslaviji.

"Moj otac je putovao širom bivše zemlje zbog utakmica i shvatio je brže od mnogih šta će se dogoditi jer je vidio da su dotadašnji prijatelji postajati neprijatelji, vidio je etničku mržnju na stadionima i selima. Uzeo je dvije plastične kese pune naših stvari i otišao da se spremi za dolazak svoje porodice."

"Kada smo se uspjeli kvalificirati po prvi put na Svjetsko prvenstvo, zaplakao sam od ponosa i radosti".

Pjanić je govorio i o islamu.

"Islam? Imam normalnu, lijepu vezu sa islamom. Onakvu kakvu bi svako trebao imati sa religijom. Bez ekstremizma, miljama udaljen od onih luđaka koji ubijaju. Molim se kada osjetim potrebu, ali ne pet puta dnevno. Nikada nisam otišao u džamiju u Torinu", zaključio je Pjanić.

Učitaj još novosti