10. 08. 2019 - 22:50
RAMAZAN JE NEŠTO POSEBNO ZA NJEGA Evo kako Khabib Nurmagomedov...
907
Shares
RAMAZAN JE NEŠTO POSEBNO ZA NJEGA Evo kako Khabib Nurmagomedov provodi ovaj mjesec, te kako se spremio za veliki povratak

ULAZI U OKTAGON U SEPTEMBRU

RAMAZAN JE NEŠTO POSEBNO ZA NJEGA Evo kako Khabib Nurmagomedov provodi ovaj mjesec, te kako se spremio za veliki povratak

Sport.ba
10. 08. 2019 - 22:50
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dagestanac koji pravi čuda u oktagonu i jedini je borac trenutno koji nema izgubljenu čak niti jednu rundu ima i svoju mirnu stranu. Za njega to je religija i njeni običaji.

S obzirom da je trenutno u toku mjesec Ramazan on kao i svi muslimani posti, ali to ga ne spriječava da i dalje trenira.

Stručnjaci sportistima u ovakvim situaijama preporučuju trening slabijeg intenziteta zbog ne mogučnosti uzimanja hrane i vode, ali to ne važi za Khabiba, on trenira svom snagom i to je još jedan pokazatelj o kakvoj se borilačkoj mašini radi!

Naravno, ne prođe mnogo dana, a da na njegovom Instagram profilu ne bude objave iz Kur'ana, a to svakako privlači veliku pažnju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Quran 67:23

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

Khabib Nurmagomedov će svoj povratnički meč odraditi u septembru ove godine, a protivnik će mu biti privremeni prvak lake kategorije Dustin Poirier.

Amerikanac je u maju osvojio privremeni naslov sjajnom pobjedom protiv Maxa Hollowayja. Izdominirao je u ovom meču i osigurao je meč za ujedinjenje titula protiv Khabiba.

Fantastični Dagestanac kojeg niko nikad nije uspio da pobijedi najavio je da jedva čeka borbu, ali da je jednostavno primoran da ga samelje, kao i sve ostale protivnike.

"Dustin je imao sjajnu borbu. Iskreno, očekivao sam da će Holloway pobijediti, ali Dustin me impresionirao. Boksao je bolje nego prije, a svakom borbom je sve bolje. Zaslužio je borbu za naslov, on je privremeni prvak, ja sam prvak i sad moramo raditi na našoj borbi", rekao je Khabib, te je dodao:

"Moram ga samljeti kao i sve prethodne protivnike. Poštujem ga kao borca i čovjeka, ali kad uđemo u kavez, moram uništiti tog tipa. Fokusiran sam na septembar i mislim da će to biti jako dobra borba."

(Sport.ba)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti