08. 08. 2019 - 18:28
NEVIĐENA DRAMA ZA KRAJ PRIJELAZNOG ROKA NA OTOKU Čeka se još...
907
Shares
NEVIĐENA DRAMA ZA KRAJ PRIJELAZNOG ROKA NA OTOKU Čeka se još šest transfera

DAVID LUIZ BI TREBAO POJAČATI ARSENAL

NEVIĐENA DRAMA ZA KRAJ PRIJELAZNOG ROKA NA OTOKU Čeka se još šest transfera

Sport.ba
08. 08. 2019 - 18:28
0
Shares

U 18.00 sati i službeno je završio prijelazni rok u Engleskoj, a definitivno najveći transfer ostvario je Romelu Lukaku koji je iz Manchester Uniteda prešao u redove Intera.

Talijanski nogometni velikan Inter iz Milana u četvrtak je objavio kako je belgijski reprezentativni napadač postao igrač "crno-plavih" s kojima je potpisao petogodišnji ugovor.

"Želio sam doći u Inter je ovaj klub Nije Za Svakoga. Stigao sam sa željom vratiti ga na sami vrh", rekao je Lukaku po potpisivanju ugovora. Lukaku je posljednje dvije sezone proveo u Manchester Unitedu za koji je u 96 nastupa postigao 42 pogotka. U Interu će Lukaku napokon surađivati s trenerom Antoniom Conteom kojega je nazvao "najboljim trenerom na svijetu".

1

Posljednjeg dana prijelaznog roka Arsnela je dogovorio transfer škotskog braniča Kierana Tierneyja iz Celtica, a prema napisima britanskih medija Arsenal će za njegov dolazak škotskom prvaku platiti odštetu u visini od 25 miliona funti koja bi s bonusima mogla doseći i iznos od 30 miliona. Tierney je imao važeći ugovor sa Celticom do ljeta 2023. godine. Topnici su također uspjeli dogovoriti i transfer Nigerijca Alex Iwobija koji je za 35 miliona funti otišao u Everton.

U Tottenhamu su se nadali kako bi mogli dovesti Argentinca Paula Dybalu iz Juvnetusa, ali nakon što je taj posao propao Spursi su se okrenuli jednom od najtalentiranijih mladih nogometaša na Otoku. Naime, Tottenham je uspio osigurati usluge mladog Ryana Sessegnona. 21-godišnji nogometaš stigao je u Spurse iz Fulhama u transferu vrijednom 25 miliona funti, osim njega stigao je i Giovanija Lo Celsa iz Betisa. Potvrđeno je da je u pitanju posudba, a narednog ljeta Pijetlovi će ga moći otkupiti za 55 miliona eura.

S druge strane West Bromwich Slavena Bilića je za 4 miliona funti doveo je napadača Charliea Austina iz Southamptona.

Engleski nogometni prvoligaš Watford angažirao je senegalskog reprezentativnog napadača Ismailu Sarra (21), dosadašnjeg člana francuskog Rennesa, s kojim je potpisao ugovor na pet godina. Vrijednost transfera procjenjuje se na otprilike 35 miliona eura čime je Sarr postao najskuplji igrač u povijesti prošlosezonskog finaliste FA Kupa.

Također valja napomenuti kako će klubovi u Premier ligi imati pravo prodavati igrače do 2. septembra, ali neće moći dovoditi nikoga za razliku od Primere, Bundeslige, Serie A i francuske Ligue 1.

Bitno je napomenuti da klubovi imaju produženi rok do 20 sati, ali su morali do 18 predati dokumentaciju. Tako se očekuje potvrda još ponekog velikog transfera na Otoku. 

Za šest igrača predani su zahtjevi za transfer uoči kraja prijelaznog roka i sada klubovi koji su ih predali imaju vremena do 19 sati (20 sati po našem vremenu) da riješe papirologiju. David Luiz i njegov potpis za Arsenal bi trebali također doći na red, ali sačekajmo...

 

Učitaj još novosti