08. 08. 2019 - 09:05
DŽEKO PRESRETAN, IMA NOVI KLUB: Prihvatit će nevjerovatan...
907
Shares
DŽEKO PRESRETAN, IMA NOVI KLUB: Prihvatit će nevjerovatan ugovor, evo koliko Roma traži za njega

DŽEKO PRESRETAN, IMA NOVI KLUB: Prihvatit će nevjerovatan ugovor, evo koliko Roma traži za njega

08. 08. 2019 - 09:05
0
Shares

Naš reprezentativac Edin Džeko uskoro bi trebao potpisati za Inter, javlja talijanski Sky Sport.

Bosanskohercegovački napadač nezadovoljan je u Romi i zatražio je transfer, a nakon mjeseci pregovora milanski i rimski klub dogovorili su se oko odštete. Inter će, tvrdi Sky Sport, na kraju ipak platiti koliko Roma traži - 20 miliona eura. 

Džeko je ranije dogovorio uvjete svog ugovora u Interu i zatražio od Rome da ga pusti u Milano. U rimskom klubu tada su mu poručili da prestane ucjenjivati klub.

"Ne možete se tek tako probuditi jedno jutro i odlučiti otići. Možete otići samo ako klub dobije pravu ponudu. Nije me briga ima li igrač dogovor s drugim klubom", rekao je novi sportski direktor Rome Gianluca Petrachi i poručio Džeki: "On nije gazda u ovoj kući i Romu niko neće ucjenjivati."

Džeko je u Romi od 2015. godine kada je napustio Manchester City. Još je igrao za Wolfsburg, Teplice, Usti nad Labem i Željezničar u kojem je počeo karijeru. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 103 utakmice i zabio rekordnih 56 golova.

Jučer je Inter dogovorio dovođenje još jednog napadača. Iz Manchester Uniteda za 65 miliona eura (plus mogući bonusi) stiže Romelu Lukaku.

Učitaj još novosti