07. 08. 2019 - 11:46
NESTVARNO Dinamo će dobiti ogromnu sumu novca ako uđe u Ligu...
907
Shares
NESTVARNO Dinamo će dobiti ogromnu sumu novca ako uđe u Ligu prvaka

UEFA PODEBLJALA BUDŽET

NESTVARNO Dinamo će dobiti ogromnu sumu novca ako uđe u Ligu prvaka

07. 08. 2019 - 11:46
0
Shares

Dinamo je odigrao 1-1 sa Ferencvarošom u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka.

Modri su sad u nešto težoj situaciji jer ovaj rezultat vodi Mađare u playoff, no Dinamo je pokazao da je kvalitetniji i bilo bi pravo čudo da ne prođu dalje. 

Motiva sigurno neće nedostajati jer sama pomisao igranja Lige prvaka je dovoljna motivacija za svakog igrača, kao i novac.

Sam ulazak u grupnu fazu donijet će Dinamu 15.25 miliona eura! Modri su u historijskoj prošloj sezoni zaradili 17 miliona eura. Dakle, tu je riječ o šest utakmica u grupnoj fazi i četiri utakmice u eliminacijskoj fazi. Deset susreta trebalo im je da dođu do tog novca, a sad ih samo 3 utakmice dijele od nevjerojatne zarade od 15 miliona eura. Ukoliko prođu Mađare, ekipa Nenada Bjelice će igrati u playoffu protiv pobjednika susreta između Rosenborga i Maribora.

Dakako postoje tu i bonusi za dobre igre u grupi, piše 24sata.hr. Tako pobjeda donosi 2,7 miliona eura, bod 900.000 eura, a plasman u osminu finala 9,5 miliona eura.

Ukoliko 'plavi' pak ispadnu iz trećeg pretkola, to će im donijeti pola miliona eura, a ispadanje iz playoffa utješnih 5 miliona eura.

Uefa je za ovu sezonu odlučila malo podebljati budžet pa će tako na nagrade potrošiti ukupno 2 i po milijarde eura.

Učitaj još novosti