07. 08. 2019 - 11:31
FUDBALER PREVARIO NJEMAČKU Slagao ime i datum rođenja, sada je...
907
Shares
FUDBALER PREVARIO NJEMAČKU Slagao ime i datum rođenja, sada je prvotimac u njemačkom gigantu

BAKERY JATTA

FUDBALER PREVARIO NJEMAČKU Slagao ime i datum rođenja, sada je prvotimac u njemačkom gigantu

07. 08. 2019 - 11:31
0
Shares

Bakery Jatta danas je na svim naslovnicama njemačke sportske štampe.

Naime, Jatta je 2016. kao 18-godišnjak ispunio san i dobio priliku zaigrati za njemačkog giganta HSV, iako se do tada nije bavio profesionalnim fudbalom.

Ipak, dva trenera iz Gambije su danas potvrdila kako je lijevo krilo već ranije igralo kod njih pod imenom Bakary Daffeh. Navodno je Jatta promijenio datum rođenja i ime kada je ušao u Njemačku.

SportBild piše da je Jatta zapravo Bakary Daffeh rođen 6. novembra 1995., umjesto 6. juna 1998., kako mu piše u dokumentima. Također se, suprotno ranijim izvještajima, bavio profesionalno fudbalom u rodnoj Gambiji te je falsifikovao lične podatke prilikom ulaska u Njemačku.

Postoje i druge indicije da su Jatta i Daffeh ista osoba. Razni sportski mediji u Gambiji i Senegalu su pisali o fudbaleru Bakaryju Daffehu, ali samo do ljeta 2015. Od tada mu se gubi svaki trag. To se podudara sa vremenom kada je Jatta došao u Njemačku.

Lažni podatak da je rođen 6. juna 1998. dao mu je značajnu prednost u proceduri oko azila, s obzirom da maloljetne izbjeglice koje putuju same obično tolerišu u Njemačkoj.

Zanimljivo, Jatta se prometnuo u prvotimca u HSV-u i već je odigrao dvije utakmice u novoj sezoni.

Učitaj još novosti