02. 08. 2019 - 21:08
Anthony: Ovo je razlog zašto nikad nisam osvojio NBA ligu
907
Shares
Anthony: Ovo je razlog zašto nikad nisam osvojio NBA ligu

OTVORENO ZA ESPN

Anthony: Ovo je razlog zašto nikad nisam osvojio NBA ligu

02. 08. 2019 - 21:08
0
Shares

Američki košarkaš Carmelo Anthony otvorio je dušu za ESPN o tome zbog čega ni poslije šesnaest godina u ligi nije mogao da osvoji NBA prsten.

Anthony je najveće uspjehe svoje karijere ostavio još u Denver Nuggetsima koji su ga i draftovali sa trećeg mjesta 2003. godine, prenosi Telegraf.rs. Sa njima je osvajao samo diviziju, ali ništa više od toga. U Denveru je ostao osam godina jer je 2011. otišao u New York Knickse.

Knicksi su i sa njim i bez njega ostali ispod granice prosječnog tima pa se nije ispunilo mnogo od onoga što je Anthony očekivao.

"Kada pričamo o Miamiju, to je bila samo ideja. Knicksi su druga priča... Bio sam spreman da idem u Chicago. Derrick Rose, Joakim Noaa, već sam bio tamo. I onda sam počeo da slušam neke glasine iza scene i sa New Yorkom sam imao posljednji sastanak. Oni su rekli šta hoćeš da uradiš sa organizacijom. Oni su obećali mnogo toga i mnogo toga je rečeno. Ja pripadam New Yorku i igraću za vas", rekao je Entoni.

Upitan da kaže kako se osjeća povodom činjenice da nikada nije igrao u NBA finalu dok LeBron James i Dwyane Wade iz iste klase imaju devet, odnosno pet NBA finala i po tri titule NBA šampiona.

"Kao takmičaru mi smeta jer sam se uvijek pitao: 'zašto ne ja?' Ali s druge strane, nikad nisam stavljen u istu poziciju. Nikad nisam imao tim koji je imao LeBron, nikad nisam imao tim Dwyanea Wadea", rekao je Anthony.

Sada mu je cilj vratiti se u ligu i odigrati bar još neku sezonu jer kaže da nije promijenio svoje dnevne rutine i da je spreman igrati i boriti se za prsten u poznoj fazi svoje karijere.

Učitaj još novosti