30. 07. 2019 - 07:41
NJIHOVI TRANSFERI NISU NAJATRAKTIVNIJI, ALI... Na ove igrače...
907
Shares
NJIHOVI TRANSFERI NISU NAJATRAKTIVNIJI, ALI... Na ove igrače treba pripaziti iduće sezone

LIGE PETICE

NJIHOVI TRANSFERI NISU NAJATRAKTIVNIJI, ALI... Na ove igrače treba pripaziti iduće sezone

Index.hr
30. 07. 2019 - 07:41
0
Shares

Real Madrid kupio je čitavu novu generaciju, Manchester United ne pokazuje znakove života, a Bayern ima kroničnih nedostataka i rupa koje mora zakrpati. Prijelazni rok je vibrantan i neće ga obilježiti samo najskuplji transferi. U novoj sezoni posebno ćemo pratiti neka imena iz drugog plana. Njihovi transferi nisu najatraktivniji, ali mogli bi dati novu dimenziju jakim klubovima pa i cijeloj ligi. 

Ove igrače treba posebno pratiti. 

Sebastien Haller (Eintracht > West Ham United, 40 milijuna eura)

Središnja tema ljetnog prijelaznog roka je Luka Jović, koji je iz Eintrachta prešao u Real za 60 milijuna eura. Raspravlja se hoće li u Realu izgledati jednako dobro i koliko može. Treba istaknuti da je ključni čovjek Frankfurta prošle sezone bio Sebastien Haller. U Bundesligi je zabio 15 golova i upisao 9 asistencija. Šesti je najbolji dodavač lige, iako su on i Sancho jedina dva igrača s tog popisa koja su odigrala manje od 30 susreta. West Ham je za Hallera platio 40 milijuna eura jer bi u njemu vidio igrača oko kojeg konačno može graditi napad, a takva, centralna figura, nedostaje im još otkad je Payet napustio London. 25-godišnji Francuz iznimno je fizički moćan i sposoban igrati u visokom tempu što bi mu trebalo olakšati prilagodbu na engleski nogomet. Najbolje od njega tek dolazi. Dosad je u karijeri nastupao za Utrecht, Auxerre i Eintracht. U 232 nastupa zabio je 94 pogotka. 

Julian Brandt (B. Leverkusen > Borussia Dortmund, 25 milijuna eura)

Borussia je odradila vrhunski prijelazni rok, a najbitnije ime na popisu ulaznih transfera je Julian Brandt. S 23 godine već je uspio skupiti 25 nastupa za njemačku reprezentaciju, a prošle sezone je bio jedan od najboljih igrača lige. Po broju ključnih dodavanja (2,6) gledao je u leđa samo Demirbayu, a  s 11 asistencija (treći u ligi) upotpunjava sliku kreatora u posljednjoj trećini terena. Zabio je sedam pogodaka, sposoban je driblingom stvoriti višak ili sam sebi kreirati šansu. Jednako dobro igra na obje strane terena, kao prateći napadač ili ofenzivni vezni, vrlo je fluidan i donosi sjajna rješenja u završnici. Očekujemo da će u sustavu Luciena Favrea igrati ključnu ulogu. On bi trebao biti najbolji adut Borussije koja ove godine još aktivnije napada Bayernovu dominaciju u Bundesligi. Prvi put Brandt će se okušati protiv najboljih igrača na svijetu u Ligi prvaka. Borussija u njemu vidi dugoročan projekt i planira zaraditi puno više nego što je uložila. 

Pablo Sarabia (Sevilla > PSG, 18 milijuna eura)

Čudno zvuči podatak da je PSG doveo ovakvog igrača za 18 milijuna eura, u poslu koji ne ulazi ni u top 10 najskupljih pojačanja francuskog prvaka u posljednja četiri prijelazna roka. Sarabia je jedan od najboljih kreatora La Lige koji nije član nekog od tri nedodirljiva kluba na vrh. Prošle sezone za Sevillu je zabio 13 pogodaka i upisao jednak broj asistencija te je uz Messija u tom segmentu najbolji u španjolskoj ligi. U PSG-u ima žestoku konkurenciju, ali svi kreativci u momčadi preferiraju kretnje i igru s krila, što Sarabiju može gurnuti u bolju poziciju kod trenera Thomasa Tuchela. Di Marija je sve stariji, Draxler se nije pokazao pojačanjem kakvo je trebao biti, pa bi Sarabia mogao u prvoj sezoni dobiti ozbiljnu minutažu i utjecati na igru PSG-a koja unatoč silnom talentu često nije povezana i smislena. Ovaj transfer imao bi posebnu težinu, ako Neymar napusti Pariz, no o toj priči ćemo još slušati ovog ljeta. 

Maxi Gomez (Celta > Valencia, 14 milijuna eura)

Prolaze najbolje godine Suareza i Cavanija, ali Urugvaj ne treba brinuti brigu oko budućnosti u napadu jer imaju sjajnog 22-godišnjaka Maxija Gomeza. Prošle sezone u Celti postigao je 13 pogodaka uz 5 asistencija, što je bilo slabije izdanje u odnosu na godinu prije, kada je isporučio 19 golova uz 5 asistencija. Urugvajac je jedno od najvećih otkrića lige posljednjih godina, a sada ima šansu da se dokaže s Valencijom u Ligi prvaka.

Gomez je opasan s obje noge i vrlo koristan u zraku. Može zadržati loptu i u kontinuitetu osvajati zračne ideje, što predstavlja sjajnu opciju treneru i žestoku konkurenciju Gameiru i Rodrigu. Trener Marcelino već je u Villarrealu pokazao talent za razvoj mladih igrača i Gomez je povukao logičan potez te odabrao Valenciju, iako je imao ponude iz Engleske. 

Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace > Manchester United, 55 milijuna eura)

Za 21-godišnjeg beka United je platio visoku cijenu, ali Wan-Bissaka nije privukao naročitu pažnju među analitičarima i navijačima, koji čekaju Unitedova rješenja u sredini terena i napadu. Ipak, obrana je rak-rana Uniteda posljednjih godina, a Wan-Bissaka vjerojatno je među najboljima koji se nude na tržištu na poziciji desnog beka. 

Prošle sezone je za Crystal Palace upisao 33 nastupa u Premiershipu. Njegov doprinos u obrani je golem: po broju startova (3,7 u prosjeku) treći je u ligi, sedmi po broju oduzetih lopti (2,4 u prosjeku), a statistička platforma WhoScored vidi ga iza Van Dijka i Alexandrea-Arnolda u poretku za najboljeg braniča sezone. Wan-Bissaka bi mogao riješiti probleme Uniteda na desnoj strani narednih godina i jedan je od najuzbudljivijih igrača koji su stigli na Old Trafford posljednjih godina.

Učitaj još novosti