26. 07. 2019 - 10:28
Mundo Deportivo: Rakitić pristaje ostati iako mu Barcelona...
907
Shares
Mundo Deportivo: Rakitić pristaje ostati iako mu Barcelona neće dati povišicu

Mundo Deportivo: Rakitić pristaje ostati iako mu Barcelona neće dati povišicu

26. 07. 2019 - 10:28
0
Shares

DVIJE sezone u nizu trener Barcelone Ernesto Valverde smatrao je Ivana Rakitića jednim od najvažnijih igrača u momčadi. Hrvatski reprezentativac redovno je bio u samom vrhu katalonskog kluba po broju minuta na terenu, a ovo ljeto stvari bi se mogle promijeniti.

Nagovijestio je to i sam Valverde nakon poraza od Chelseaja (1:2) u prijateljskoj utakmici, u kojoj je jedini strijelac za Barcu bio upravo Rakitić.

"Rakitić je bio važan igrač u našoj ekipi. Ne znam hoće li tako biti ove sezone. Novi igrači dolaze i morat će se izboriti za svoje mjesto", rekao je Valverde nakon te utakmice.

Dan prije Rakitić je demantirao bilo kakvu mogućnost napuštanja Camp Noua.

"Razgovarao sam s klubom i trenerom, želim ostati u Barceloni. Moja ideja je nastaviti gdje sam stao s Barcelonom i odraditi godine koje još uvijek imam u ugovoru", kazao je hrvatski reprezentativac koji s Barcelonom ima ugovor do 2021. godine.

Rakitić postaje višak, tvrde Španjolci, ali hrvatski reprezentativac unatoč tome želi ostati u klubu i boriti se za poziciju i minutažu

Najveću prijetnju predstavlja mu Frenkie de Jong koji je ovo ljeto stigao u Barcelonu iz Ajaxa, ali se zasad on i naš igrač sjajno slažu na terenu. No španjolski Mundo Deportivo smatra da će mladi Nizozemac izgurati Hrvata iz prve postave, a danas piše i o tome da za Rakitića neće biti ni povišice iako je prošle dvije sezone bio jedan od ključnih igrača u rosteru.

>> Mundo Deportivo: Kako je Rakitić od nedodirljivog igrača postao višak?

Isti izvor navodi da to nije do klupske odluke o tome da ne želi Rakitiću ponuditi novi ugovor, već zbog nezgodne situacije u koju se Barcelona dovela nakon velikih pojačanja ovoga ljeta. De Jong i Griezmann okupirali su dobar dio Barcinog budžeta za plaće pa za povišice drugima neće biti dovoljno novca.

Barem ne ove godine, ali Rakitić unatoč tome ima veliku želju biti dio katalonskog kluba do kraja svog ugovora. A možda i kasnije. Podsjetimo, najveći interes za Rakitića pokazali su ovoga ljeta PSG, Inter i Manchester United.

Učitaj još novosti