23. 07. 2019 - 14:07
Juventus ima takvu klupu od koje se može napraviti dva opasna tima
907
Shares
Juventus ima takvu klupu od koje se može napraviti dva opasna tima

Juventus ima takvu klupu od koje se može napraviti dva opasna tima

23. 07. 2019 - 14:07
0
Shares

Stara dama iz Torina u ovom trenutku ima vjerojatno najširi roster od svih nogometnih momčadi na svijetu. Prema svim parametrima Juventusova rezervna momčad bila bi u samom vrhu Serie A, a usudit ćemo se reći kako bi se i oni borili za osvajanje Scudetta. Vjerujemo kako su Sarrijeve rezerve u ovom trenutku moćnije od nekih velikana kao što su Milan ili Lazio, ali jednako tako treba napisati kako se do kraja prijelaznog roka očekuju odlasci nekih igrača budući da je praktički nemoguće zadržati ovako veliki broj kvalitetnih nogometaša na jednom mjestu.

Sarri u prvoj momčadi trenutno ima čak 27 igrača koji konkuriraju za prvu momčad. Recimo još da je jedan Moise Kean, jedan od najboljih mladih napadača na svijetu, trenutno tek četvrta opcija na mjestu središnjeg napadača, ukoliko gledamo da se ispred njega nalaze Crisitano Ronaldo, Gonzalo Higuain i naš Mario Mandžukić.

S druge pak strane najveća je gužva u vezi. Sarri je trener koji voli kako središnji trojac diktira igrom njegove momčadi, a u ovom trenutku, barem prema najavama talijanskih medija, svoje mjesto u prvih 11 imaju Miralem Pjanić, a njemu ćemo nadodati i dva nova igrača Juventusa, Aarona Ramseya i Adriena Rabiota.

 

Na lijevoj strani napada biti će Federico Bernardesci, odlični veznjak još boljeg udarca, dok će desno biti Douglas Costa, fantastični Brazilac koji apsolutno svakoga može proći ukoliko mu se ukaže situacija jedan na jedan.

Kada je riječ o obrani, lijevo će biti Alex Sandro, desno Joao Concelo, dok će dva stopera biti Chiellini i De Ligt. Naravno, moguće su i određene promjene, pogotovo kada uzmemo u obzir da za mjesto stopera konkuriraju još i Bonucci, Rugani i novi igrač Stare dame Merih Demirel.

De Ligt se u konačnici odlučio doći u Torino iako mu je konkurencija na stoperskim pozicijama i više nego velika, ali ovaj mladić, ispred kojeg je fantastična nogometna karijera, odlučio je doći tamo gdje će sigurno imati puno toga za naučiti, pogotovo od rutinera kao Chiellini i Bonucci.

 

Wojciech Szczesny prvi je vratar Juventusa, a na klupi za pričuve biti će povratnik u staro jato Giggi Buffon, i njegov unaprijed određeni nasljednik Mattia Perin, koji posljednjih godina muku muči sa ozljedama.

Juventus ima nevjerojatnu mogućnost izbora pa bi tako, ukoliko im nadodamo par igrača iz njihove U23 momčadi, bez problema mogli složiti i treću postavu, za koju smo skoro pa sto posto sigurni kako ne bi bila baš „kanta za napucavanje“ u Serie A.

Iako se na prvu čini kako Sarri ima samo i isključivo slatke brige prilikom slaganja sastava, jako će teško uvjeriti neke od igrača, koji mogu biti nositelji igre u drugim klubovima ukoliko se odluče na odlazak, da svoje mjesto u početnih 11 pričekaju na klupi za pričuve. Uzet ćemo za primjer Juana Cuardada, iznimno brzog i opasnog Kolumbijca, koji je kod Allegrija imao jako bitnu ulogu u momčadi, a sada je tek treća opcija na mjestu krilnog napadača, isto kao i na poziciji desnog braniča. Nevjerojatno!

 

Još jedan koji je sada član „treće“ momčadi Juventusa je i Sami Khedira, Nijemac koji je u karijeri prije Juventusa igrao za Real Madrid i Stuttgart, a sa Njemačkom je 2014. osvojio Svjetsko prvenstvo. Sami je rutiner, ima 32 godine i nikako se ne može reći da je u zenitu karijere, ali ovaj veznjak itekako ima kvalitetu za biti starter u nekom od europskih velikana. Sami je trenutno tek sedmi (!!!) izbor Sarrija kada je riječ o središnjim veznjacima, a on bi u svim ostalim klubovima u Serie A gotovo sigurno imao svoje mjesto u početnih 11.

Juve je glavni kandidat za osvajanje Scudetta, ali kada pogledamo širinu njihove klupe, vjerujemo kako će napadi biti upućeni na sva tri fronta te se očekuje osvajanje Serie A, talijanskog kupa, ali i Lige prvaka, natjecanja kojeg su Zebre posljednji put osvojile davne 1996.godine.

Sarri ima sve što mu je potrebno za uspjeh, a ukoliko ne uspije u jednom od prethodno spomenuta tri natjecanja, jedno je sigurno – na duljinu klupe sigurno se neće moći žaliti.

Rezervna postava Juventusa:

Buffon, Rugani, Bonucci, De Sciglio, Pellegrini, Can, Bentacur, Matuidi, Mandžukić, Dybala, Higuain

Treća postava Juventusa u koju smo nadodali i nekoliko igrača iz njihove U23 momčadi:

Perin, Demiral, Rosa, Masciangelo, Nicolussi Caviglia, Clemenza Khedira, Cuardado, Matheus Pereira, Kean

Učitaj još novosti