23. 07. 2019 - 09:58
Hrvatski vaterpolisti uz mnogo muke do polufinala, tamo ih...
907
Shares
Hrvatski vaterpolisti uz mnogo muke do polufinala, tamo ih ipak ne čeka Srbija

SP U VATERPOLU

Hrvatski vaterpolisti uz mnogo muke do polufinala, tamo ih ipak ne čeka Srbija

Sport.ba
23. 07. 2019 - 09:58
0
Shares

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u četvrtfinalu SP-a pobijedila je Njemačku rezultatom 10:8, te će u polufinalu igrati protiv Španije. Susret je na rasporedu za dva dana, a utakmica će početi u 10:00 sati.

Hrvati su od samog početka susreta preuzeli ulogu favorita. Nijemci su igrali iznimno plitko, pokušali su ograničiti protok lopte prema našim sidrunima, a to su u određenim dijelovima utakmice jako dobro radili pa će Ivica Tucak morati dobro proanalizirati današnji susret budući da ih u polufinalu čeka još kvalitetniji protivnik.

Nakon prvog poluvremena Hrvatska je vodila rezultatom 4:3, a sve zanimljivo dogodilo se u drugom poluvremenu.

Naši susjedi upali su u krizu krajem treće i početkom četvrte četvrtine. Mislili smo kako je pred njima rutinsko odrađivanje posla nakon što su sredinom treće četvrtine vodili sa četiri pogotka razlike, ali Nijemci kao Nijemci, nikad se ne predaju, i već nakon prvog napada u posljednjoj četvrtini rezultat je bio izjednačen. Nakon toga ukazao se Maro Joković.

Joković je prekinuo niz Nijemaca pogotkom za 8:7, a odmah nakon zabio je Maro i za 9:7 pa se donekle lakše disalo. Pet minuta prije kraja kapetan Njemačke zabija za smanjenje vodstva pa smo do tako do samog kraja gledali jako neizvjesnu utakmicu.

Dvije minute prije kraja semafor je pokazivao vodstvo Hrvatske od 10:8, Garcia je probao iz daljine ali njegov udarac lako brani njemački golamn. U sljedećem napadu Nijemci pogađaju okvir Bijačevog gola te je u tom trenutku bilo jasno kako je utakmica gotova.

U polufinalu Hrvatska će igrati protiv Španije koja je izbacilia Srbiju, dok će Njemačka igrati razigravanje za plasman između 5. i 9. mjesta.

Učitaj još novosti