22. 07. 2019 - 21:05
DA LI ĆE KRALJEVSKI KLUB PRIHVATITI OVU PONUDU? Na vrata Reala...
907
Shares
DA LI ĆE KRALJEVSKI KLUB PRIHVATITI OVU PONUDU? Na vrata Reala iz Madrida stigla nevjerovatna ponuda za najboljeg veznjaka današnjice!

DA LI ĆE KRALJEVSKI KLUB PRIHVATITI OVU PONUDU? Na vrata Reala iz Madrida stigla nevjerovatna ponuda za najboljeg veznjaka današnjice!

22. 07. 2019 - 21:05
0
Shares

VELIKA, uspješna era Luke Modrića na Santiago Bernabeuu je završila, piše španjolski portal Diario Gol.

Ljeto u kojem Real vrši veliku rekonstrukciju momčadi moglo bi značiti da za hrvatskog reprezentativca više nema mjesta, iako se do nedavno činilo da će Modrić u Kraljevskom klubu završiti karijeru. Modrića je prije i poslije Svjetskog prvenstva 2018. godine jako želio Inter, ali je Florentino Perez stopirao taj transfer. 

Tog ljeta već je izgubio Cristiana Ronalda i gubitak još jedne zvijezde i jednog od najvažnijih igrača nije bio opcija. Modrić je prihvatio takav stav kluba koji mu je obećao novi, bogatiji ugovor do 2021. godine koji je dobio tek nakon što je osvojio Zlatnu loptu. Tada mu je Real ponudio produljenje do 2021. godine s većom plaćom i Modrić je pristao.

Modrić razočaran Perezovim potezima

Uz Balea i Sergija Ramosa, bio je najplaćeniji Realov igrač, ali to se ubrzo promijenilo nakon što je Kroos produljio ugovor i izjednačio se s Modrićem. U međuvremenu je Modrić igrao jednu od najslabijih sezona u karijeri. Nakon što je došao Eden Hazard i dobio bolji ugovor od Modrića, hrvatski reprezentativac je, tvrdi Diario Gol, zatražio hitan sastanak s Perezom i tražio objašnjenje za takav potez kluba.

No, Realov predsjednik navodno nije želio ni čuti za novi ugovor samo pet mjeseci nakon što je Modrić potpisao novi, i to znatno bogatiji. Realova desetka je već u 34. godini i njegovi najbolji igrači dani su definitivno prošli. Zna to i Zinedine Zidane koji u ovom prijelaznom roku silno želi pojačati veznu liniju u liku Paula Pogbe ili Christiana Eriksena.

 

Pogba je tiha Zidaneova patnja već godinama, ali nikako nije uspio svojeg sunarodnjaka dovesti u Real. Na početku ovog prijelaznog roka rekao je Perezu da je to jedini igrač na kojem inzistira, no Real se nikako ne može dogovoriti s Unitedom oko odštete. Zidane ne vjeruje da će Modrić moći ponovno nositi Realovu igru, a Diario Gol piše da Real za Hrvata ima jako puno ponuda.

Ponovno se javio Inter koji je i dalje zainteresiran, kao i njegov gradski rival Milan. Manchester United je navodno stupio u kontakt s Realom, no najkonkretnija ponuda, koja se jako sviđa Perezu, stigla je iz PSG-a. Parižani navodno nude Juliana Draxlera u zamjenu za Modrića jer Nijemac nikad nije isporučio ono što se od njega očekivalo, a u Modriću vide lidera koji bi pomogao klubu napraviti iskorak u Europi. Ne prihvati li Real takvu ponudu, PSG je navodno spreman i platiti Modrića.

Modrićev transfer kao zalog za budućnost

Realu je taj transfer zanimljiv iz više kuteva. Iako je Zidane veliki obožavatelj Luke Modrića, oduvijek je želio upravo Draxlera. Ne izričito, ali mu je Nijemac bio visoko na vječnoj listi želja. Njemačkom reprezentativcu tek je 25 godina i u Madridu smatraju da možda ne bi bilo loše zamijeniti ga igračem koji ulazi u veteranske godine, a o kojem Zidane ima visoko mišljenje.

Osim toga, Perez vidi eventualni Modrićev transfer kao pripremu terena za ono što mu je glavni cilj sljedećeg ljeta, a to je transfer Kyliana Mbappea. Real ga je želio već ovog ljeta, no povukao se nakon što je PSG poručio da Francuz nije na prodaju. Florentino Perez ne želi ni na koji način isprovocirati Nassera Al-Khelaifija i tako otežati buduće pregovore oko Mbappea, osobito nakon što je vidio kako su upravo takvi potezi trajno narušili odnose Barcelone i PSG-a. Pristankom na prodaju Modrića dodatno bi omekšao Parižane i poboljšao odnose. Onda bi sljedećeg ljeta uspješno mogao odraditi Operaciju Mbappe.

Učitaj još novosti