22. 07. 2019 - 07:57
Real ga odbacuje, a ovaj velikan vapi za njim: 'Baleu su vrata...
907
Shares
Real ga odbacuje, a ovaj velikan vapi za njim: 'Baleu su vrata ovdje otvorena, čekamo ga'

VELŠANIN BI MOGAO U BAYERN

Real ga odbacuje, a ovaj velikan vapi za njim: 'Baleu su vrata ovdje otvorena, čekamo ga'

Sport.ba
22. 07. 2019 - 07:57
0
Shares

"Marca" je jučer objavila vijest da je Gareth Bale apsotulno nepoželjan u Realu. Neslužbeno Realovo glasilo naime tvrdi da Velašanin više nikad neće zaigrati za ekipu Zinedine Zidanea, a to itekako ima smisla. Pogotovo nakon posljednje Zizouove izjave medijima. 

"Bale nije bio u konkurenciji jer Real radi na njegovom odlasku. Kada bi mogao otići još sutra, bilo bi to bolje za nas", rekao je Zidane nakon utakmice s Bayernom pa dodao:

"Nije to ništa lično protiv igrača. Nemam ništa protiv njega, ali donosim odluke. Dođe trenutak kada se stvari moraju mijenjati. Njegov odlazak je najbolji za sve. Odlazak je odluka trenera, ali i igrača koji poznaje situaciju."

zidane-sunce-mu-silji-u-ociPoznato je da se Real već neko vrijeme želi riješiti Garetha Balea, ali konkretnih ponuda za Velšanina još uvijek nema. Pisalo se dosta o interesu Manchester Uniteda i Bayerna, u priču se uključilo i nekoliko kineskih klubova, ali niko nije otpočeo pregovore. 

Međutim, neki ni ne kriju da bi ga rado vidjeli u svom sastavu. Igrač Bayerna Thiago Alcantara raspričao se o Baleu nakon utakmice, a upravo se Bavarci već nekoliko sedmica spominju u kontekstu Balea koji se baš nije snašao u Madridu iako je tamo već šest godina.

"Jednostavno je. Bale je za mene vrhunski nogometaš i svaki igrač takve klase, koji želi doći u Bayern, za mene je uvijek dobrodošao. Svako ko želi doprinijeti razvoju kluba, po meni, ima širom otvorena vrata. Bale ima otvorena vrata Bayerna i mi ga čekamo", rekao je bivši veznjak Barcelone i tako praktički poslao Baleu pozivnicu da dođe u München.

thiago-alcantara-bayern-7cmc3t2f4uyb179xijx2d7mn7

Podsjećamo, Bale je u Real došao u septembru 2013. za odštetu od čak 100 miliona eura (rekord u tom trenutku). Imao je zapažene role u dva finala Lige prvaka, ali zadnjih sezona sve je više padao u drugi plan, uz glasine kako se ne trudi naučiti španski jezik, kako se ne uklapa u svlačionici, kako sam želi natrag na Otok... No čini se da ništa od povratka u Premier ligu jer je Bayern najviše zagrizao za njegove usluge.

Niko Kovač ostao je bez zvijezda Arjena Robbena i Francka Riberyja, James Rodriguez se vratio u Real, a Hummels je otišao u Borussiju. Klubu je nepresušno potrebna jedna zvijezda koja će podignuti klub i u marketinškom i u nogometnom smislu. A čini se da je kocka pala na Balea koji je spreman preuzeti štafetu od Riberyja i Robbena i uspostaviti novu vladavinu na "Allianz Areni". Brazzo Salihamidžić je na potezu...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti