20. 07. 2019 - 14:28
AS: Tottenham veliku Realovu želju nudi Atleticu i traži 70...
907
Shares
AS: Tottenham veliku Realovu želju nudi Atleticu i traži 70 mlijuna eura

AS: Tottenham veliku Realovu želju nudi Atleticu i traži 70 mlijuna eura

Mahir Suljagic (Sport.ba)
20. 07. 2019 - 14:28
0
Shares

MNOGI su ga vidjeli u Realu, a na kraju bi mogao završiti u redovima njegovog gradskog rivala Atletica. Pogađate, u pitanju je Christian Eriksen, kojeg je Tottenham ponudio Atleticu za 60-70 milijuna eura, piše španjolski AS.

Sjajni 27-godišnji Danac želi iskoristiti dosadašnji vrhunac karijere nakon odigranog finala Lige prvaka i promijeniti sredinu. Njemu ugovor s Tottenhamom istječe do sljedećeg ljeta, a tijekom prošle sezone odbio je bilo kakvu mogućnost potpisati novi. 

Zato Tottenham ovog ljeta želi iskoristiti posljednju priliku i zaraditi na jednom od najboljih igrača momčadi, a njegov eventualni transfer u Atletico bio bi jako zanimljiv jer ga je već nekoliko posljednjih godina jurio Real, ali bezuspješno.

Prema pisanju AS-a, izaslanik kojeg je ovlastio Tottenham sastao se s vlasnikom Atletica Miguelom Angelom Gilom, kako bi razgovarali o transferu Eriksena na Wanda Metropolitanu. 

U međuvremenu je Danac otputovao s Tottenhamom u Singapur na pripreme, iako trenira sam nakon manje operacije. Prošle sezone odigrao je 51 utakmicu, zabio 10 golova i ostvario 17 asistencija, a prema Transfermarktu vrijedi oko 100 milijuna eura. 

S druge strane, ostaje pitanje hoće li sve mirno promatrati Real ili će se aktivirati u cijeloj priči. Javna je tajna kako je Eriksen želio na Bernabeu, ali je Florentino Perez stopirao naporne pregovore s predsjednikom engleskog kluba Danielom Levyjem, koji je poznat kao tvrd pregovarač.

Zna to i sam Perez, jer je nakon dugih i mučnih pregovora 2012. doveo Luku Modrića iz Tottenhama za 35 milijuna eura, a godinu dana kasnije Garetha Balea za 100 milijuna eura. 

U međuvremenu su Atletico i Tottenham uspostavili jako dobar odnos nakon transfera desnog beka Kierana Trippiera u madridski klub za 22 milijuna eura te bi mogli dogovoriti i transfer Eriksena, čime bi Atletico nastavio sa sjajnim pojačanjima ovog ljeta.


Podsjetimo, iz Benfice je stigao supertalentirani Joao Felix za 126 milijuna eura, kao i Marcos Llorente iz Reala (30 milijuna), Mario Hermoso iz Espanyola (25 milijuna), Felipe iz Porta (20 milijuna), Renan Lodi iz Atletico Paranaensea (20 milijuna), Ivan Šaponjić iz Benfice (500 tisuća) i spomenuti Trippier.

Atletico je prodao Antoinea Griezmanna u Barcelonu za 120 milijuna eura, Lucas Hernandez u Bayern za 80 milijuna i Rodrija u Manchester City za 70 milijuna eura. 

 

Učitaj još novosti