19. 07. 2019 - 17:26
Tko je Gzira United, amaterski klub sa Malte koji je izbacio...
907
Shares
Tko je Gzira United, amaterski klub sa Malte koji je izbacio Hajduk iz Europe pred punim Poljudom?

Tko je Gzira United, amaterski klub sa Malte koji je izbacio Hajduk iz Europe pred punim Poljudom?

Mahir Suljagic (Sport.ba)
19. 07. 2019 - 17:26
0
Shares

Sinoć je klub iz Malte Gzira United ostvarila veliku pobjedu protiv Hajduka, nakon što su stigli sa deficitom od 0-2 iz prve utakmice. Svi su već bili otpisali ovu ekipu, ali je trener Tedesco uradio nešto nesvakidašnje pred ovaj susret.


Naime, Tedesco je uoči utakmice u slvačionicu donio novine na kojima je pisalo kako kladionice daju veće šanse da će se u četvrtak vidjeti vanzemaljac, nego poraz Hajduka na sopstvenom stadionu.

“Bio sam spreman da ispadnem, a onda sam vidio što piše u vašim novinama. Novine sam zalijepio u svlačionicu, na njima je pisalo da će biti golijada, a zatim su spominjali i vanzemaljce. Mojim igračima bolji motiv nije trebao”, rekao je trener Gzire United koja je senzacionalno prošla u Europskoj ligi. Tedesco je na kraju izjavio kako je pobijedio veliki tim i da je preseretan.”

Prethodne sezone je Gzira United završila na trećoj poziciji u domaćem prvenstvu, a nakon što su izgubili od Hajduka u prvoj utakmici sa 2-0 nitko nije bio mnogo razočaran. Možemo reći da je i Gzira imala neke svoje šanse u toj utakmici, ali su znali da je ekipa iz Splita mnogo kvalitetnija. Međutim, desilo se čudo, senzacija ili debakl, nazovite to kako želite, sinoć se zaista dogodilo nešto što nitko nije očekivao, čak ni u Gziri United.

“Postigli su zaista fenomenalne golove. Čestitam Gziri. Govorili smo da imaju tri ili četiri dobra igrača,” rekao je trener Hajduka.

Ali tko je ustvari Gzira United?

Nogometni klub Gzira United je malteški nogometni klub iz malog lučkog grada Gzira u središnjoj Malti, koji trenutno igra u malteškoj Premier ligi. Klub je osnovan 1947. godine, osvojio je FA Trophy 1973. i prvaka lige.

Nakon promocije kluba u maltešku Premier ligu, potpisali su ugovor o spozorstvu sa JEEP-om, globalnim brandom SUV-a, uz dogovor o organizaciji događaja za lokalnu zajednicu.

Sezona 2016/17 u kojoj je klub prvi put igrao u Premier ligi, završili su na sedmoj poziciji, međutim, odmah naredne sezone 2017/18 su završili na trećoj poziciji i prvi su put sudjelovali u Europskoj ligi.

Prošla sezona je bila također uspješna kada su ponovo završili na trećoj poziciji i uvjerili se da će igrati u Europskoj ligi i gle čuda ostvarili su pobjedu protiv mnogo kvalitetnijeg tima i to u gostima.

Učitaj još novosti