18. 07. 2019 - 22:27
Holandija sljedeća stanica: HŠK Zrinjski ubjedljiv i u...
907
Shares
Holandija sljedeća stanica: HŠK Zrinjski ubjedljiv i u revanšu, briljirao Govedarica

Holandija sljedeća stanica: HŠK Zrinjski ubjedljiv i u revanšu, briljirao Govedarica

Mahir Suljagic (Sport.ba)
18. 07. 2019 - 22:27
0
Shares

Prvih 20-ak minuta susreta pod Bijelim brijegom je proteklo bez većih uzbuđenja uz nekoliko sporadičnih pokušaja s obje strane.

Igrala se 25. minuta kada su ozbiljno zaprijetili gosti. Ilijev je prošao po desnoj strani, dobro šutirao, ali je Brkić bio na nivou te je izbio loptu u korner.

Nakon toga incijativu su preuzeli domaći koji su stvorili nekoliko dobrih prilika. U 29. minuti zbog sumnjive ofsajd pozicije poništen je gol Lendriću, a dvije minute kasnije dobar pokušaj Rustemovića iz slobodnjaka Alchevski je izbio u korner.

Na poluvremenu Govedarica je zamijenio Stanića te uz odličnu igru u nastavku ponio epitet igrača utakmice.

Ofanzivac koji je ovog ljeta stigao u Zrinjski je u 50. minuti asistirao kao na tacni Mandiću koji je bez problema pogodio sa 1:0.

U 58. minuti rezultat se na semaforu mogao promijeniti. Mandić je stigao do lopte prije Alchevskog koji je ostao da se previja van kaznenog prostora, loptu je poslao u kazneni prostor gdje se nisu proslavili Čirjak i Čurjurić.

Čirjak je prvo pogodio stativu, da bi Čurjurić iz idealne pozicije loptu poslao visoko preko gola. Nekoliko minuta kasnije golman gostiju je u suzama napustio teren zbog očigledno teške povrede koljena.

Sve je riješeno u 78. minuti. Prelijep gol postigao je Govedarica poslije sjajanog šuta iskosa s lijeve strane. Lopta je u mreži završila uz pomoć stative.

Mogao je bh. predstavnik u 85. minuti do trećeg gola. Mandić je ''lažnjakom'' prevario svog čuvara, ali je rezervni golman gostiju na vrijeme izletio i spasio svoj gol.

Ipak, do kraja je viđen još jedan gol iako se mreža zatresla. U 92. minuti lopta je prešla gol-liniju nakon šuta Gojkovića za konačnih 3:0.

Učitaj još novosti