13. 07. 2019 - 09:07
Rade Krunić zvanično predstavljen u Milanu, evo koji će broj...
907
Shares
Rade Krunić zvanično predstavljen u Milanu, evo koji će broj nositi na leđima

Rade Krunić zvanično predstavljen u Milanu, evo koji će broj nositi na leđima

Sport.ba
13. 07. 2019 - 09:07
0
Shares

Krunić je u dresu Rossonera nedavno je predstavljen kao jedno od prvih pojačanja novog Milanovog trenera Marca Giampaola.

Bh. reprezentativac, Rade Krunić će u novom klubu nositi dres sa brojem 33 kojeg je nosio i u vrijeme svog boravka u redovima Empolija odakle je stigao na San Siro.

Pored njega, iz Milana su saopštili da je drugi novajlija Theo Hernandez također odabrao broj 19 na dresu.

Podsjetimo, Rade Krunić je svoju nogometnu karijeru započeo 2012. godine u lokalnom klubu Sutjeska Foča. Ondje je u jednoj sezoni ostvario 15 nastupa i postigao tri gola. Nakon Sutjeske odlazi u Donji Srem iz Srbije, gdje ostaje do 2014. godine. U tom je klubu igrao u 40 utakmica i postigao je četiri gola.

U ljeto 2014. godine prelazi u talijanski klub Hellas Verona, ali je vrlo brzo poslan natrag u Donji Srem na šestomjesečnu posudbu. Krunić se početkom 2015. godine nije pojavio na treningu talijanskog kluba, a pošto nisu znali gdje se on nalazi i je li možda neki drugi klub zainteresiran za njega, u Hellas Veroni su bili spremni podnijeti disciplinske prijave FIFI i UEFI.

U siječnju 2015. bio je blizu potpisivanja ugovora s Crvenom Zvezdom, ali transfer je propao. Rade Krunić je optuživao agenta Stevana Stojanovića, bivšeg Zvezdinog golmana, za propast transfera jer mu je klub ponudio manji postotak od transfera. 30.1.2015. godine objavljeno je da je Krunić postao član Borca Čačak.

Njegov status je početkom te godine bio prava enigma. Spominjalo se da ima obaveze prema Veroni, htjela ga je Crvena Zvezda, zatim je bio i na pragu Vojvodine, a na kraju je ipak završio u Borcu.

Krunić je prilikom transfera u Borac izjavio da je taj klub bio najkorektniji i najkonkretniji te da taj klub smatra svojom odskočnom daskom u inozemstvo. U razdoblju koje je proveo u Borcu, odigrao je 24 utakmice u kojima je postigao tri gola.

U ljeto 2015. godine prelazi u talijanski klub Empoli. Debitirao je u utakmici protiv Sassuola kojeg je Empoli svladao na domaćem terenu s rezultatom 1:0. Krunić je tada odigrao svih 90 minuta. Prvi gol u talijanskoj Seriji A postigao je 24.10.2015. godine u utakmici protiv Genove.

Učitaj još novosti