09. 07. 2019 - 23:02
KO ĆE BITI NAJBOLJI IGRAČ NA SVIJETU: Kladionice imaju svog...
907
Shares
KO ĆE BITI NAJBOLJI IGRAČ NA SVIJETU: Kladionice imaju svog favorita

KO ĆE BITI NAJBOLJI IGRAČ NA SVIJETU: Kladionice imaju svog favorita

sport.ba
09. 07. 2019 - 23:02
0
Shares

Ako je vjerovati kladionicama dinamični duo koji je obilježio zadnju epohu fudbala, Kristijano Ronaldo i Leo Mesi, će ostati na svom dosadašnjem učinku kada je u pitanju broj osvojenih priznanja. Portugalac i Argentinac su trenutno na kvoti pet, dok na kladionicama, očekivano, nema prošlogodišnjeg laureta prestižne nagrade Luke Modrića, zbog loše sezone u Real Madridu.

Kladionice poslije prošle nedelje izdvajaju kao favorita broj jedan Virdžila Van Dajka!

Holanđanin nije uspeo da osvoji Premijer ligu sa Liverpulom, ali jeste proglašen najboljim igračem iste. Osvojio je naravno Ligu šampiona, a i nastupio je u finalu Lige Nacije gdje je bio savladan od strane reprezentacije Portugala. Da igrač odbrane ponese laskavo priznanje po prvi put od 2006. godine i Paolo Kanavara je 1.9.

cr

Mesi, osvajač Zlatne Kopačke prošle sezone ostaje na drugom mjestu sa kvotom od 2.75. Argentinac jeste osvojio La Ligu sa Barselonom, ali djeluje da će mu (još jednom) neuspjeh i kontroverze sa "Gaučosima" doći glave i ostaviti ga na kvoti pet kada je Zlatna Lopta u pitanju.

Treće mjesto po ovakvom rangiranju zauzima Mohamed Salah. Egipćanin je bio odličan tokom cijele sezone sa Liverpulom, podjelivši titulu najboljeg strelca Premijer lige, ali uzevši LŠ. Međutim, veliki neuspjeh sa reprezentacijom na tekućem KAN-u ga ostavljaju daleko iza prijašnjeg dvojca sa kvotom 6.50.

Kristijano Ronaldo je osvojio Skudeto sa Juventusom, ali Portugalac nije imao brojke na koje nas je navikao igrajući za Real Madrid, tako da je na poziciji četiri sa kvotom sedam, odmah iza njega je još jedan igrač koji je svakako obilježio sezonu.

Učitaj još novosti