09. 07. 2019 - 14:50
"Usprotivio sam se Pepu: Šefe, neću tako dodavati Messiju....
907
Shares

"Usprotivio sam se Pepu: Šefe, neću tako dodavati Messiju. Ostalo je povijest"

Mahir Suljagic (Sport.ba)
09. 07. 2019 - 14:50
0
Shares

DANI ALVES u svojoj je 36. godini nosio Brazil do trijumfa na Copa Americi, a nakon osvajanja kontinentalnog naslova u programu Globesportea otkrio je veliku zanimljivost.

Dok je igrao u Barceloni otvoreno se suprotstavio treneru Pepu Guardioli uvjeravajući ga da pogrešno tretira Lea Messija. 

"Sa svog desnog boka sam dodavao loptu Messiju na istoj strani na krilo, a Pep ne podnosi taj tip dodavanja jer ona ne donose nikakvu korist i ne pridonose probojnosti. Umjesto toga, tražio je da s boka šaljem loptu u sredinu, a da igrači koji su tamo rade obrnuto. Ni ja ne volim dodavanja po istoj strani, ali u ovom slučaju sam ih namjerno izvodio i svjesno se usprotivio Guardioli", otkriva Alves i objašnjava zašto je to radio:

"Guardiola me tada pozvao sa strane i pitao: 'Zašto radiš potpuno suprotno od onog što sam ti rekao?' A ja sam mu odgovorio: 'Šefe, oprostite, ali niste u pravu. Ako Messi na krilu provede dvije minute bez lopte, on će se isključiti iz igre, potonut će. A da bi nam riješio meč, moramo ga držati budnim i uključenim.' Pep me saslušao i rekao: 'U pravu si.'"

Taktički genijalac Guardiola tako je žrtvovao svoje taktičke principe kako bi zadovoljio i sačuvao tada mladog i posebno ranjivog nogometnog genijalca. 

Učitaj još novosti