09. 07. 2019 - 11:46
Samo je za Neymara i Ronalda plaćeno više nego za Mr.Promašaja
907
Shares
Samo je za Neymara i Ronalda plaćeno više nego za Mr.Promašaja

Samo je za Neymara i Ronalda plaćeno više nego za Mr.Promašaja

Mahir Suljagic (Sport.ba)
09. 07. 2019 - 11:46
0
Shares

ALVARO MORATA (26) u posljednjih je sedam godina igrao za neke od najvećih klubova (Real, Juventus, Chelsea, Atletico), ali ovaj napadač samo je u jednom od njih bio dostojan nevjerojatnih milijuna koji su se okrenuli na njegovim transferima. 

Daleko više nego po golovima (101 u 296 utakmica) ili sjajnim utakmicama poznat je po promašajima, krizama, depresijama i čestim promjenama klubova jer nigdje ga osim u Juventusu nisu htjeli gol i forma. 

Nakon što je potpisano da će Morata sljedećeg ljeta posudbu iz Chelseaja u Atletico pretvoriti u transfer uz odštetu od 60 milijuna eura, službeno je postao najskuplji španjolski nogometaš u povijesti. Otkako je 2012. debitirao kao profesionalac, za njega je plaćeno ukupno 192 milijuna eura na ime odšteta.

Prije pet godina Juventus je za njega Realu platio 22 milijuna eura. Dvije godine kasnije, motiviran Moratinim odličnim igrama za Juve, matični klub iskoristio je otkupnu klauzulu od 30 milijuna eura i vratio ga na Bernabeu. Ali tamo se nije nametnuo. To nije smetalo Chelseaju da prije dvije godine za njega plati čak 80 milijuna eura. Ispostavilo se da je to bio jedan od najvećih promašaja u povijesti Bluesa pa je poslan na posudbu u Atletico. Ni tamo nije briljirao. Međutim, Simeone očito u njemu vidi ono što ostali ne vide pa je nagovorio klub da Moratu (pre)plati spomenutih 60 milijuna eura. 

Tako dolazimo do ona 192 milijuna eura. Više nego na Morati okrenulo se samo na transferima Cristiana Ronalda i Neymara.

Prelascima iz lisabonskog Sportinga u Manchester United (19), Real (96) i Juventus (117), Cristiano Ronaldo svoje klubove do sada je koštao 232 milijuna eura.

Neymar je pak poslodavcima iz džepa do sada putem odšteta izbio ukupno 308 milijuna eura jer Barcelona je za njega platila 86, a PSG 222 milijuna eura.

Mjesto na postolju uz njih drži Alvaro Morata. Ovo je sigurno jedini popis na kojem može stati u istu rečenicu s prvim i drugim najskupljim nogometašem. 

Učitaj još novosti