09. 07. 2019 - 10:31
Gonzalo Higuain odbio da napusti Juventus
907
Shares
Gonzalo Higuain odbio da napusti Juventus

Gonzalo Higuain odbio da napusti Juventus

Mahir Suljagic (Sport.ba)
09. 07. 2019 - 10:31
0
Shares

Londonski klub nije htio otkupiti Higuainov ugovor koji je od početka ovog mjeseca ponovo igrač Stare dame. No, u Torinu ne računaju previše na njega i jasno su mu dali do znanja da se nalazi na transfer listi.

Međutim, dolaskom Maurizija Sarrija na mjesto novog trenera Juventusa to se malo promijenilo jer je on tražio da Higuain ostane. Ipak, čelnici Stare dame ne odustaju i Sarriju su poručili da je Argentinac na prodaju.

Veliki interes za Higuaina pokazala je Roma koja ga želi dovesti kao zamjenu za Edina Džeku. No, čini se da Higuain nije zainteresovan i odlučan je da se pokuša izboriti za minutažu u dresu Juventusa.

Sky Sports Italia jučer je objavio da je Higuain odbio da ide iz Juventusa iako su mu poručili da ne računaju na njega. Argentinski napadač želi iskoristiti dobar odnos sa Sarrijem i ostati, ali se to uopšte ne sviđa čelnicima kluba.

Juve želi da zaradi novac od njegove prodaje i dovede nekog mlađeg napadača, a na meti se nalaze Mauro Icardi i Romelu Lukaku. Ipak, čini se da Higuain ne želi tek tako odustati i napustiti Juventus.

Učitaj još novosti