09. 07. 2019 - 10:23
NAKON ŠTO JE OPTUŽIO BRAZILA ZA NAMJEŠTANJE I KORUPCIJU: Messi...
907
Shares
NAKON ŠTO JE OPTUŽIO BRAZILA ZA NAMJEŠTANJE I KORUPCIJU: Messi se sada suočava sa zabranom igranja od dvije godine!

NAKON ŠTO JE OPTUŽIO BRAZILA ZA NAMJEŠTANJE I KORUPCIJU: Messi se sada suočava sa zabranom igranja od dvije godine!

Mahir Suljagic (Sport.ba)
09. 07. 2019 - 10:23
0
Shares

Lionel Messi je izazvao vrlo malo kontraverzi tijekom svoje slavne karijere, ali je argentinski napadač izazvao mnogo toga sa svojim komentarima tijekom vikenda.

OPTUŽIO BRAZILA

32-godišnjak, kojeg mnogi smatraju najvećim nogometašem svih vremna, isključen je tek drugi put u svojoj karijeri tijekom utakmice za treće i četvrto mjesto Copa Amerike između Argentine i Čilea.

Crveni karton je bio iznimno oštar. Messi je možda malo gurnuo Gary Medela pored linije, ali ponašanje Čileanca nakon toga je zaradilo crveni karton obojici.

Mesis, koji je ostao u suzama kada je poslan van terena u međunarodnom debiju protiv Mađarske 2005. godine, nije mogao vjerovati toj odluci – a niti su mogli vjerovati ni svi ostali.

Nakon utakmice, Messi je otvoreno i iskreno govorio o svojim osjećajima i možda je u tom procesu napravio sam sebi problem.


Nakon što je odbio uzeti svoju medalju za treće mjesto sa ostalim suigračima, Messi je rekao: “Nisam otišao na podijum, jer ne bismo trebali biti dio korupcije i nedostatka poštovanja.”

“Namjeravali smo ići daleko, ali nisu nam pustili da prođemo u finale. Korupcija i suci nisu dipuštali ljudima da uživaju i nogomet je uništen.”

“Korupcija i suci nam nisu dopustili da budemo u finalu. Morate reći istinu.”

“Brazil prvak? Nema sumnje. Nažalost, mislim daje Copa Amerika namještena za Brazil.”

“Nadam se da suci i VAR neće imati ništa stim i Peru će se moći natjecati, jer imaju tim koji to može učiniti.”

Ovi komentari bi mogli imati ozbiljne posjljedice za Messija, prema španjolskim novinarima AS-a.

Tvrde da se Messi sada suočava sa potencijalnom zabranom u trajanju od dvije godine – da, dvije godine, dobro ste čuli, jer pravila CONMEBOL-a zabranjuje vrijeđanje CONMEBOL-a, njihove institucije i osoblja na bilo koji način.

Ako Messiju bude izrečena maksimalna kazna, ne bi samo propustio kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, nego i Copa Ameriku sljedećeg ljeta u Argentini i Kolumbiji.

CONMEBOL je već objavio izjavu u kojoj su Messijevi komentari neprihvatljivi.

Izjava je glasila: “Te optužbe predstavljaju nedostatak poštovanja prema konkurenciji, svih uključenih nogometaša i stotine profesionalaca CONMEBOL-a, institucije koja od 2016. godine neumorno radi na transparentnosti, profesionalizaciji i razvoju južnoameričkog nogometa.”       

Učitaj još novosti